Ozark Henry - Hvelreki (2010)

Belgiƫ
Label: EMI

1. Out of This World (4:48)
  2. This One's for You (3:50)
  3. Eventide (5:13)
  4. Godspeed [New Version] (5:58)
  5. Miss You When You're Here (3:34)
  6. A Night Sea Journey (5:10)
  7. Air and Fire (4:26)
  8. Yours and Yours Only (5:50)
  9. It's in the Air Tonight (5:02)
  10. Hvelreki (4:20)
  11. See the Lions (5:26)
  12. No Hands * (3:29)
  13. Memento * (5:04)
Twee weken geleden pre-order geplaatst bij bol.com, gisteren viel Hvelreki op de deurmat. Wat een prachtige plaat. De eerste twee nummers zijn weliswaar erg toegankelijk maar trekken je wel de plaat in. De rest van het album is zeker niet mainstream. Knappe muziek van een muzikaal genie. 4 sterren zeker!

Alleen jammer dat bol.com me de versie heeft opgestuurd zonder bonusnummers. (zoek je de plaat op de site van bol.com dan staat hij daar mét bonusnummers. Voel me daardoor wel bekocht. Slechte zaak bol.com!

Wat een gezeur over de hoes. Het gaat toch uiteindelijk om de muziek. En het moet gezegd worden: het is een verrekt goede cd van Ozark. Beter dan de Soft machine. Een cd met pakkende melodieen, veel dynamiek en soms een wat te vol geluid. Opener Out of this world pakt gelijk goed uit. Het zet de toon voor het album. 4,5 ster om te beginnen.