Masami Tsuchiya - Rice Music (1982)

Japan

6. Kafka (4:26)
  7. Rice Dog Jam (4:31)
  8. Secret Party (4:12)
  9. Silent Object (2:22)
  10. Night in the Park (6:02)
Voor liefhebbers van het fijne baswerk van Mick Karn en drumwerk van Steve Jansen is dit een hele fijne plaat. Doet soms denken aan Tin Drum qua sfeer.

avatar van Poles Apart
Voer voor 'Japan-ners' als Alicia en bikkel2, en eenieder die dit juweeltje nog niet kent.

Jack White zal het ook kennen, luister maar eens naar "Kafka", en wacht rustig tot het zeven-landen-leger voorbijmarcheert.

avatar van bikkel2
Interessant. Bedankt voor de tip Poles Apart

avatar van Premonition
Ik ken opvolger Tokyo Ballet ook, nogal een poppy album in het Japans, dat niet veel raakvlakken met de band Japan heeft en nogal een dominante mid jaren tachtig productie heeft.
Deze ligt stylistisch meer in het verlengde van Japan, ook door de bijdragen van Jansen en Karn. Zijn gitaarspel op Oil on Canvas vind ik hier niet zo terug, dit is meer op synths georienteerd.