UB40 - Live (1983)

Reggae
Label: DEP International

1. Food for Thought (4:40)
  2. Sardonicus (4:57)
  3. Don't Slow Down (3:20)
  4. Folitician (5:45)
  5. Tyler (6:18)
  6. Present Arms (4:52)
  7. The Piper Calls the Tune (4:00)
  8. Love Is All Is Alright (5:10)
  9. Burden of Shame (6:20)
  10. One in Ten (4:38)
avatar van reptile71
Hier staat nog helemaal niks... Wat heb ik als jochie van 12/13 jaar enorm genoten van deze plaat zeg... Mag best gezegd worden toch?

Absoluut; bij deze.

avatar van Oldfart
Het probleem van UB 40 live is dat ze erg weinig 'doen' met hun eigen muziek.

Spelen vaak de nummers te getrouw aan de studioversie, om over latere jaren maar te zwijgen; boze tongen beweren dat ze daar zelfs niet eens meer 100 % live spelen.
Maar dat weet ik niet uit eigen ervaring.
Want ik heb ze na 1982 nooit meer live gezien.

Maar dit is wel een aardig plaatje hoor, maar voegt hoegenaamd niets nieuws toe.

avatar van kaztor
Deze versie van Food For Thought vind ik nog steeds de allerbeste hit die ze hier ooit hadden.
Lichtjaren beter dan die meuk zoals I've Got You Babe, etc.

Oldfart schreef:
Het probleem van UB 40 live is dat ze erg weinig 'doen' met hun eigen muziek.

Maar dat weet ik niet uit eigen ervaring.
Want ik heb ze na 1982 nooit meer live gezien.

Waarom moet iets altijd iets nieuws toevoegen eigenlijk? Het zijn goede live uitvoeringen van een aantal lekkere nummers van hun uit de tijd dat ze nog wèl goed bezig waren. Ik vind de latere UB40 ook voornamelijk bagger, maar vind dit gewoon een heerlijke live plaat. En uiteraard met een flinke portie jeugdsentiment voor mij. Ik was destijds UB40 fan.
UB44 vind ik trouwens ook nog steeds een goed album, dat hier op MuMe toch wel wat ondergewaardeerd wordt vind ik.

avatar van Oldfart
Waarom moet iets altijd iets nieuws toevoegen eigenlijk?
Antwoord: omdat mensen geen jukeboxen zijn.

Oldfart schreef:
Waarom moet iets altijd iets nieuws toevoegen eigenlijk?
Antwoord: omdat mensen geen jukeboxen zijn.
Ik wel: gooi een kwartje in mijn bek en ik boer het Wilhelmus voor je.

ps: The Search 4,5* geven zegt mij genoeg over hoe belangrijk je het vindt dat er iets nieuws toegevoegd wordt.

avatar van Hans Brouwer
reptile71 schreef:
Er zijn wel meer albums die op MuMe worden ondergewaardeerd of juist overgewaardeerd.

"UB40 Live (1983)" is een prima live album uit de beginperiode van UB40. Het latere (studio) werk van UB40 kon mij niet meer zo bekoren. Hoewel....... Ik heb pas bij de MediaMarkt een klein halfuur naar een live dvd, opgenomen in Rotterdam Ahoy, staan kijken en luisteren. En ik moet zeggen dat ik UB40 helemaal zo slecht niet vond. Tijd voor een heroverweging

Hans Brouwer schreef:
Tijd voor een heroverweging
Ach, waarom niet?

avatar van Oldfart

en ik maar denken da het hier ging om een werkloosheidsbriefje.

Gevoelig reptieltje

Oldfart schreef:

en ik maar denken da het hier ging om een werkloosheidsbriefje.

Gevoelig reptieltje
Ja ik ben zeer geraakt. Emotioneel erg labiel enzo, wordt weer een paar keer extra therapie deze week. Bedankt daarvoor.

Sheplays
Ik heb UB40 in 1983 live gezien, ze stonden 's middags in het voorprogramma van Bowie in de Kuip. Het was een mooie dag en ik heb lekker in de zon liggen doezelen toen ze optraden.

In mijn optiek is dit album samen met Signing Off het enige behoorlijke wat UB40 ooit heeft gedaan. Daarna werd het alleen maar glad, saai, inspiratieloos en meer van dezelfde gemakkelijke pop/reggae meuk.

king_arthur schreef:

Helemaal mee eens. Ik vind dit album een topper, maar was ook erg verliefd toen. Zal wel een hoop schelen, alhoewel ....ik draai 'm nog regelmatig.

hanzie28 schreef:

Nog steeds verliefd?

reptile71 schreef:
Nog steeds verliefd?

Alleen op die grote bloemkolen van mevrouw.

hanzie28 schreef:

Alleen op die grote bloemkolen van mevrouw.
Kan ze lekker koken zeker?

Pieter Paal
Zo'n hoes met Boris Karloff op de voorzijde trekt natuurlijk veel aandacht. Ik heb de goedkope cd-versie van Disky.
Dit is een leuke live-samenvatting van hun eerste albums en laat horen dat ze live net zo goed zijn als op hun platen.
Veel bands brengen overgeproduceerde albums uit, waardoor het live nauwelijks lukt dat geluid te reproduceren. Er zijn bijvoorbeeld sessie-muzikanten in de studio die bij een optreden niet aanwezig zijn. Je hebt ook bands die hun live-werk oppimpen en uitbrengen. (In de studio een beetje bijspelen, een beetje extra applaus toevoegen, etc.).
Van UB40 kan ik zeggen dat dit hartstikke echt is en veel luisteraars zullen het 'het voegt niets toe' vinden.
De live-versie van 'Food for thought' was hier een knoeperd van een hit en kreeg eindelijk de status die het verdiende.
Ik heb op een DVD een paar live-opnamen van UB40 van een later tijdstip, waarop je duidelijk kunt horen dat er met de banden meegespeeld wordt. Een band zoals The Rolling Stones deed dat in de jaren 60 met nummers zoals 'Paint it, black' en 'Lady Jane'
ook. Tja, Brian Jones kon natuurlijk niet 3 instrumenten tegelijk bespelen.

avatar van Castle
Hierna ging het hard achteruit met UB40, dit live album spetterd

avatar van LucM
Dit live-album van UB40 is misschien hun interessantste reguliere album, omdat ze live zeer sterk staan. De live-versie van "Food for thought" vind ik nog een stuk beter dan de studioversie en hiermee werden ze ook in België en Nederland zeer populair.

avatar van DikkeDarm
Was mijn collectie een beetje aan het "ruimen" en kwam deze tegen, opgezet en klinkt nog steeds goed. Wat ouwe cdees liggen reeds in het belgisch archief maar deze is weer netjes opgeborgen in een stofvrije koffer (uiteraard even omgezet mijn ipodje). Een blijvertje dus.Goeie geluidskwaliteit voor een liveopname overigens...

avatar van Oldfart
Voor wie naast de wat onderkoelde reggae van UB 40 wel eens reggae met ballen wil horen:

avatar van lennon
Was nog in de goede periode.. lekkere plaat.

Heb UB40 4 keer live gezien, was de 1e keer indrukwekkend, maar de 4e keer was echt verschrikkelijk saai...

Leuke live band.. maar 1 keer zien is echt genoeg... (kan nu niet meer met Ali, dus zal het wel helemaal bagger zijn)

Joy
de enige relevante plaat van ub40

wel een hele lekkere

al issie niet 100 % live

Father McKenzie
Hun enige echte goede liveplaat,
voilà!

Joy
ub40 is zon band waarvan je aan 1 cd genoeg hebt

enkele singles die nog wel te pruimen zijn maar 90 % van het ouvre is slappe hap

dat je daar stinkend rijk mee kan worden is een ander verhaal

deze klinkt enigszins amateuristisch maar heeft zijn charme en de nummers zijn stuk voor stuk sterk

avatar van Metalhead99
Joy schreef:

al issie niet 100 % live

Dat dacht ik dus ook toen ik hem beluisterde. Spelen ze gewoon zo getrouw aan de studio versies dat het zo lijkt of hebben ze er gewoon studio opnames erdoor gemixt? Het klinkt namelijk soms wel erg als studiomateriaal.

Hendrik68
Heb deze in mijn jeugd erg vaak gedraaid en vond het een uitstekende plaat. Na ze in Thialf een jaar of 10 later een keer live gezien te hebben heb ik de band verbannen uit mijn geheugen. Wellicht dat het Heerenveen was waarom ze zo onginspireerd speelden, maar zonder slaapzak had je daar echt niks te zoeken. Jaren later alles op een rijtje zettend moet ik concluderen dat dit gewoon nog altijd een hele fijne plaat is. Food for thought is de beste single die ze gemaakt hebben. Maar de rest mag er ook zijn. Jammer dat ze na die tijd voor de makkelijke weg hebben gekozen. Begrijpelijk, maar toch.

avatar van lennon
Stem met een hele ster verhoogd. Toen ub40 gewoon nog echt een leuke band was, en dat wordt goed weergegeven op dit album.
Was laatst op ibiza waar de heren met de leftovers nog een concert gaven in het hotel naast ons, dus kon goed mee luisteren. Zonder de 2 essentiële heren eens stuk minder interessant, maar muzikaal klonk het allemaal nog steeds leuk..
verschil is alleen dat de nummers op dit album allemaal nog superleuk waren, en er nog geen Kingston town was... die spelen ze nu uiteraard wel, en dat laat een show aardig inkakken.

heb de heren 4 keer in originele bezetting gezien waarbij de eerste de leukste was, en het is mooi geweest. Dit album is een mooie herinnering aan hoe t ooit was.

avatar van Castle
Dit album spetteren de vonken er vanaf, merendeel van deze nummers zijn op dit live schijfje beter dan studio, zeker food for thought. uWas40, het was zeker mooi