Sixteen Horsepower - Yours Truly (2011)

Rock / Country
Label: Glitterhouse

1. Black Soul Choir (3:52)
  2. American Wheeze (3:34)
  3. Splinters (5:19)
  4. Haw (3:27)
  5. For Heaven's Sake (4:56)
  6. Clogger (3:30)
  7. Hutterite Mile (4:04)
  8. Poor Mouth (4:42)
  9. Cinder Alley (4:44)
  10. Low Estate (4:10)
  11. I Seen What I Saw (3:27)
  12. Strawfoot (3:33)
  13. Phyllis Ruth (3:11)
  14. Flowers in My Heart (3:14)
  15. Dead Run (3:15)
  16. American Wheeze (3:36)
  17. Black Soul Choir (4:17)
  18. Bad Moon Rising (3:03)
  19. Worry (2:49)
  20. The Partisan (4:12)
  21. Fire Spirit (2:57)
  22. Cinder Alley (3:45)
  23. Poor Mouth (4:24)
  24. Clogger (3:40)
  25. De-railed (3:16)
avatar van thelion
Aller aardigste verzamelaar van Sixteen Horsepower.

Disc 1 bevat een selectie van hun albumtracks die werden geselecteerd door de fans van de band dit kon via hun website. Wel opvallend aan de tracklist is dat er maar liefst 5 nummers van het album Secret South op staan en maar 3 van Sackloth 'N Ashes verder 2 nummers van Low Estate, 1 nummer van Folklore en 1 nummer van de EP Sixteen Horsepower.

Als overzichtswerk redelijk reprezentatief maar de nadruk ligt wel erg op Low Estate waardoor het lijkt alsof ze daarna niet veel bijzonders meer hebben gemaakt en dat is natuurlijk niet het geval.
Die 12 nummers samen zijn goed voor net geen 50 minuten en aangezien er op een cd al snel 75 minuten kunnen worden gevuld had het beter geweest de overige ruimte ook te benutten .

Disc 2 bestaat geheel uit demo opnames en radio sessies erg interesant voor de fan/verzamelaar en geeft dit album gelukkig nog wat extra (dat is ook de reden dat ik hem heb aangeschaft) maar ook dit schijfje is maar matig gevuld iets meer dan 3 kwartier dus ook hier nog ruimte genoeg voor meer werk.

Al met al dus een alleraardigste verzamelaar, maar er had meer ingezeten als men de ruimte op deze 2 schijfjes meer had gevuld.

Angezien het gene wat er op deze 2 schijfjes staat wel van een ongeloofelijk hoog nivo is en ik een zwak heb voor Sixteen Horsepower toch 4.5*