Francis Dunnery - There's a Whole New World Out There (2009)

1 stem

Label: Aquarian Nation

1. Whole New World (8:58)
  2. Kiss Like Judas (7:40)
  3. Holiday (4:57)
  4. Old Man and the Angel (7:44)
  5. Animal Life and Water Life (7:21)
  6. Calling to You (5:06)
  7. Still Too Young to Remember (5:51)
  8. Hunting the Whale (6:08)
  9. Back in New York City (6:12)
  10. Staring at the Whitewash (10:29)
  11. Underneath Your Pillow (6:17)
  12. Sister Sarah (6:42)
  13. Glad and Sorry (5:47)
  14. Let Us All Go (5:54)
  15. Charlie (6:22)
  16. Yellow Christian (6:06)
  17. Murder of the Planet Earth (7:12)
  18. Love Will Tear Us Apart (4:42)
  19. Still Life in Mobile Homes (7:52)
  20. Feels Like Summertime (7:27)
Ozric Spacefolk
Aangename edoch zeer softe dubbelcd.

Alle liedjes zijn stripped down versies van of It Bites of solo...
Niet alles is akoestisch, het is eerder een Loungeplaat, vol met zangeresjes, rhodes, drumshuffles en alles is tot het maximum gerekt.

Grappig om te horen hoe zware rocknummers op een cocktailjazz-maniertje geserveerd worden.
Maar uiteindelijk is het toch een doodvermoeiende plaat.
Het had geen dubbelaar moeten zijn, denk ik.

avatar van Amicus
Dit is toch geen regulier album ?

Amicus schreef:
Dit is toch geen regulier album ?

Wat voor album dan?!?

avatar van Amicus
Dit is volgens mij meer een verzamelalbum, al de nummers zijn namelijk in een weliswaar iets andere uitvoering eerder uitgebracht.

Ozric Spacefolk
Onzin. Dit is verre van een verzamelalbum. Deze plaat heeft Francis samen met zn band opgenomen, in de studio. Een studioplaat, dus. Lees mijn onderstaande bericht nog maar eens goed door.

avatar van Amicus
Natuurlijk is het geen onzin, de nummers zijn bestaande liedjes die al bekend zijn op eerdere albums, daarbij heeft het niks te maken dat hij ze samen met zijn band in een studio heeft opgenomen.

Zie het als een remix album als je wilt.

Nee, echt niet vriend.

Less is More van Marillion, Woodland 1011 van The Fixx, allemaal studioplaten van bands die oude nummers in een nieuw jasje steken.
Zie het eerder als een coveralbum.

Remixalbum is kul. Hier is 1000den malen over gepraat op verschillende plekken op het Musicmeter forum. Het is gewoon een studioplaat.

avatar van Amicus
Zelf zie ik het toch anders, het is idd hier op de site wel een discussiepuntje.

Wikipedia zegt over een remix,

Een remix is een aangepaste versie van een origineel muzieknummer. Een remix kan op elke denkbare manier anders zijn dan het originele nummer. Het tempo kan hoger of lager zijn, maar het komt ook voor dat songteksten en zangpartijen worden aangepast, verwijderd of toegevoegd.

Dat lijkt me hier zeker van toepassing, maar goed ik denk niet dat wij het eens gaan worden hierover

Ozric Spacefolk
Los van de discussie over deze plaat. Luister het eens. Het is best een aangenaam plaatje. Al duurt het wel nét even te lang...

avatar van Amicus
Dat zal ik zeker doen, Eat me in St. Louis van It Bites vind ik een prima plaat b.v.