Skrillex - Scary Monsters and Nice Sprites (2010)

Electronic / Dance
Label: Mau5trap

1. Rock N' Roll [Will Take You to the Mountain] (4:44)
  2. Scary Monsters and Nice Sprites (4:03)
  3. Kill Everybody (4:58)
  4. All I Ask of You (5:40)

met Penny

5. Scatta (3:54)

met Bare Noize en Foreign Beggars

6. With You Friends (Long Drive) (6:29)
  7. Scary Monsters and Nice Sprites [Noisia Remix] (3:24)
  8. Scary Monsters and Nice Sprites [Zedd Remix] (5:57)
  9. Kill Everybody [Bare Noize Remix] (4:41)
tuktak
skrillex is de shit van dit moment, de top10 downloads op beatport bestaat uit 8 tracks van skrillex. dit album is uitgebracht op het label van deadmau5, en ook tourend met hem, lijkt zijn succes sowieso verzekerd.

justice, ed banger, ga allemaal maar huilen in een hoekje, want skrillex doet de dode franse electro nieuw leven inblazen. dit met een combi van house, dubstep, drum n bass, pop, electro. partypoep gegarandeerd, maar allemaal wel met een dermate groot kartelrandje dat muziekpuristen er ook nog wat (niet heel veel hoor) uit kunnen halen.

nog even reclame voor de heavy noisia remix http://www.youtube.com/watc...

avatar van BZN
BZN
RANGRANGRANG! heeeeele harde dubstep shit!!

avatar van -SprayIt-
HARD HARD HARD

avatar van Kos
Kos
Hmz.. varieert van lekker hard (Scatta, titeltrack) naar wel erg, erg suffige discoelectro...

avatar van Sjoerd_
Scatta is echt heel erg.

avatar van nuf
nuf
Kos schreef:

Inderdaad.. helemaal niet zo hard als ik had verwacht. De electrostukjes zijn wel leuk voor afwisseling maar niet teveel..

avatar van GarnalenPeller
0,5
Dit wisselt een beetje tussen wilde kleuter dubstep en gay kermis disco. Niks voor mij dit.

avatar van nuf
nuf
GarnalenPeller schreef:

ben het hier mee eens, replaywaarde is miniem en de muziek is erg voorspelbaar. De titeltrack was wel oke maar is na 3 luisterbeurten al over datum. De rest is ook niet veel soeps.

avatar van musicboy2602
Mijn God wat een ongelofelijke bruutheid! Niemand wopt zo wop als Skrillex wopt. WOPWOPWOP WOOOOOOOP WOPWOP!

Nu even serieus: vooral heel veel lekkere Brutal Dubstep, maar doe graag alsof tracks 4 & 6 echt niet bestaan. Wat een verschrikkelijke anticlimaxen...

avatar van musicboy2602
Mening bijgesteld; elke seconde van deze ep is 4,5* waard. Al minstens 40 keer geluisterd deze plaat. Blijft altijd heerlijk, mooi en (aan het einde van de titeltrack) zelfs ontroerend. Zo'n ervaring heb ik nog nooit gehad met House/Dubstep!

magic spells
musicboy2602 schreef:

Ontroerend? Lol... Echt één van de meest slechte dubstep, dit. Als je écht dubstep wilt horen raad ik je aan om naar goede artiesten zoals DarkElexir, Tomba, Killafoe enzo te beluisteren maar niet zo'n mainstream commericiële brol dubstep.

avatar van RogerV
Dit is heel even leuk maar gaat al snel heel erg vervelen. Al snel wordt raggen een soort doel op zichzelf en dan is voor mij de lol er wel vanaf.

Het is eigenlijk precies hetzelfde als hardstyle was. Als het maar lawaaierig en lomp is. Inhoud overbodig.

avatar van Gloeilamp
Ik heb het album nu twee keer gehoord en ben toch verrast, ik hou niet zo van dubstep maar dit is redelijk goed te luisteren.

De tips van magic spells ga ik ook maar eens beluisteren, misschien vind ik dat iets beter

avatar van teasmoker
magic spells schreef:

je hebt helemaal gelijk, en vooral omdat je Tomba erbij zet respect

avatar van teasmoker
sonny was beter in from first to last

waarom maakt die oppeens commericele ''dubstep'' bullshit muziek

x

avatar van bennerd
Ik gok dat hij daar helemaal geen zin in had, maar het moest doen van zijn platenlabel.

avatar van UK-Choonz
Ik vind het wel top. Niet alles hoeft subtiel. Soms moet je ook lekker kunnen raggen. En daar is Skrillex gewoon de beste in.

avatar van TonyT
RogerV schreef:

TonyT schreef:
He jammer, de plank gemist .

Klopt. Er is helemaal niets mis met dit soort dubstep, maar het wordt de laatste tijd wel heel erg afgezeken. Dat zal wel even blijven duren.

tuktak
dat heeft er vooral mee te maken met dat mensen dit dubstep blijven noemen, wat het niet is.

avatar van brooklyn
RogerV schreef:

idd

tuktak schreef:

Bedankt om mijn stelling te bewijzen.

afzeiken?

TonyT schreef:
He jammer, de plank gemist .

Welke inhoud haal jij eruit dan?

Ik weet niet of je wel eens op een dubstep-feestje komt, maar RogerV's typering komt in mijn beleving dicht bij de waarheid. Maar misschien worden wij ook te oud hiervoor.

avatar van RogerV
Dat zal het zijn denk ik.

Hoewel ik dat raggen om het raggen nooit echt begrepen heb bij geen enkele stijl. Het probleem is vooral dat het dan ernstig in herhaling valt.

@tuktak Hoe wilde je deze muziek dan noemen?

avatar van Mjuman
Was me getipt door iemand op Hypebot, vanwege zijn release-aanpak. Dit is eerder flupstep - henkenhouse die het heel goed doet in een Golfje. Sommige samples klinken ok, maar dit is voor mij echt 'bollen'-dance, steroïden-zonk.

Verstand op 0, blik op oneindig - nee aan mij niet besteed. Laten we zo Ellen Allien Fabric34 maar eens doen om te flossen - daar zit nog wat in.

Hiervan moet ik terugdenken aan zo'n vreselijk 'techno'-nummer uit 97 waarin een draaiorgel sample zat. Effe chillen nu.

Dikkop
Veel kans dat dit plat gedraaid wordt bij de boksauto's.
Gelukkig is de kermis mijn natuurlijke biotoop niet.

Ponty Mython
Dit kun je toch nauwelijks een volwaardig album noemen met slechts zes originele nummers en drie remixen? Het doet mij eerder denken aan een uit de kluiten gewassen EP.

Hij staat toch ook bij de EP's?

Ponty Mython
My bad. Ik lees hier een hoop comments van users die het over een album hebben.

Mjuman schreef:

Eens. Skrillex is van die typische muziek die je voornamelijk uit gepimpte Golfjes en Volvo's hoort komen, wanneer ze met een rotgang door een woonwijk heenscheuren.