Ween - Pure Guava (1992)

Label: Elektra

1. Little Birdy (3:32)
  2. Tender Situation (3:41)
  3. The Stallion Pt. 3 (3:31)
  4. Big Jilm (2:11)
  5. Push Th' Little Daisies (2:50)
  6. The Goin' Gets Tough from the Getgo (2:08)
  7. Reggaejunkiejew (4:53)
  8. I Play It Off Legit (3:20)
  9. Pumpin' 4 the Man (1:31)
  10. Sarah (2:11)
  11. Springtheme (3:00)
  12. Flies on My Dick (3:27)
  13. I Saw Gener Cryin' in His Sleep (1:49)
  14. Touch My Tooter (2:25)
  15. Mourning Glory (5:18)
  16. Loving U Thru It All (2:28)
  17. Hey Fat Boy (Asshole) (1:55)
  18. Don't Get 2 Close (2 My Fantasy) (3:24)
  19. Poop Ship Destroyer (2:18)
avatar van Dielie
hahahaha 'Push Th' Little Daisies' is een ongelooflijk nummer!

avatar van andré
En geloof het of niet....een top-10 hit in Australië!

avatar van Tribal Gathering
Minste album van Ween. De eerste helft tot aan Sarah is het nog goed, maar daarna is het te kinderachtig voor woorden. (Een gevoel wat ik bij de andere albums niet heb)

avatar van Doc
Doc
Kinderachtig? Dan heb je vast niet geluisterd naar een nummer als "Don't Get 2 Close (2 My Fantasy). Een geweldige Bowie parodie, en ze komen er nog mee weg ook (wat met zo'n gegeven erg knap is) want het is gewoon een erg goed nummer. Natuurlijk moet je het allemaal niet te serieus nemen, maar je moet ze ook niet tekort doen. En dat gebeurt nogal vaak met Ween. Het zijn ontzettend goeie muzikanten die veel humor in hun muziek leggen. Maar als de clou van een geintje flauw is, betekent dat nog niet dat je em niet geweldig goed kunt vertellen.

avatar van essence
Potverdikke, Ween heeft me met deze plaat telkens liggen bij 'Tender Situation'. Als ik die in de auto beluister, en ik kom zo rond 2:30 dan is er een piep in de muziek. en telkens, echt telkens weer kijk ik direct verschrikt naar mijn dashboard om te zien welke lampje er aangesprongen is. Geen dus.

Het eerste stuk en dan met name vanaf The Stallion Pt. 3 t/m I Play It Off Legit vind ik erg leuk, daarna haak ik ook een beetje af. De Bowie-parodie is zeker leuk, maar dan ben ik eigenlijk al een beetje afgehaakt. Vind latere Ween-albums een stuk beter.