Midnight Oil - Redneck Wonderland (1998)

Australiƫ
Label: Luke Skywalker

1. Redneck Wonderland (3:09)
  2. Concrete (4:12)
  3. Cemetery in My Mind (3:58)
  4. Comfortable Place on the Couch (4:07)
  5. Safety Chain Blues (4:21)
  6. Return to Sender (3:31)
  7. Blot (3:24)
  8. Great Gibber Plain (4:38)
  9. Seeing Is Believing (4:28)
  10. White Skin Black Heart (4:01)
  11. What Goes On (2:59)
  12. Drop in the Ocean (4:15)
avatar van Killeraapje
Hele leuke plaat met een geweldig titelnummer en een prachtige hoes.

De kracht van het oude werk is hier totaal verdwenen.
Het geflirt met beats doet het niet goed, en een Garrett die zacht probeert te zingen hoort gewoon niet bij Midnight Oil.

avatar van rkdev
Stevig album, dat in behoorlijk contrast staat met de vaak akoestisch gerichte nummers die de band normaal maakt. Het komt daardoor veel minder uit de verf, mede ook door de elektronische beats die zijn toegevoegd.

Cemetery in my Mind, Great Gibber Plain en Seeing is Believing (met een knipoog naar het Bond theme??) vallen me positief op. De rest is niet slecht, maar het rockjasje past de band gewoon niet heel goed.

Stevigste album van Midnight Oil. Een keer een prettige afwisseling vergeleken met hun voorafgaande albums. De band was goed "boos" aangaande diverse maatschappelijke thema's en dat is te horen in de heftigheid van de muziek en in de teksten.

Hele matige plaat.