Urban Trad - Elem (2004)

Belgiƫ
Wereld
Label: Universal

1. Rodgrod Med Flode (3:54)
  2. De Luz, Amor Y Nada (3:50)
  3. Vigo (3:21)
  4. Jorden / Terra (4:08)
  5. Bouree d'Erasme (4:03)
  6. De L'Air (4:47)
  7. Valse (3:56)
  8. Two Hornpipes (3:37)
  9. Zout (3:10)
  10. Mind the Gap (0:35)
  11. V.T. Intro (3:58)
  12. Vodka Time (3:51)
  13. Lampang / Mideau Rhemila [Live] * (5:36)
avatar van Justinx
Oh man wat een heerlijke cd! Dit album bevat zeer goeie volksnummers in ontzettend veel talen, gemengd met pure pop. Je zou de band misschien kunnen kennen van Eurovisie Songfestival in 2003 waar ze voor Belgie tweede werden. Tja dat waren nog eens goede tijden...

Heb ze leren kennen op Celtic Night in de Harmonie, Leeuwarden. Inderdaad een heerlijke CD, van Ierse volksmuziek naar Scandinavische en Spaanse klanken.

Sanomi!

avatar van Justinx
Urban Trad heeft onlangs hun nieuwe single Diema Dén uitgebracht, echt het kwam voor mij totaal uit het niets. Ook op hun website staat hier gewoon amper over geschreven. Volgens mij kunnen we een nieuw album verwachten

avatar van hans25
Een knap album! Van het eerste tot het laatste nummer vollenbak urban trad... zalig!

Belofte maakt schuld en bij deze los ik al een deel in door het voor mij ontbrekende gat tussen Urban Trads laatste en debuut in te kleuren.
Gezien Justinx deze de beste vindt leek het mij logisch om deze als eerste te beluisteren zodat album nummertje 2 hierna aan de beurt zal zijn (is inmiddels al 1 keer beluisterd ).
Al bij de eerste tonen hoor je het specifieke geluid van Urban Trad en het is knap als een band een opmerking als deze toegewezen krijgt. Een eigen sound is heden ten dage niet eens zo gemakkelijk te creëeren. Urban Trad doet dat wel, uiteraard met behulp van een hoop bekende recepten uit laten we het voor het gemak maar wereld-muziek noemen. Doedelzak, fluit etc etc; het is allemaal ruimschoots aanwezig.
Ook aanwezig is de big smile op mijn gezicht bij het horen van de muziek van deze sympathieke band.
Het moet nu maar afgelopen zijn met de karige aandacht die deze groep krijgt. Het moet nu ook maar gedaan zijn om dit alleen maar te kennen als dat songfestival bandje. Dit is wederom een klasse-cd van onze zuiderburen en nu eens niet een dEUS-gerelateerde.
Dit is heel andere koek; niet te vergelijken, maar zeker ook zeer goed te versmaden.
Misschien omdat ik de albums in andere volgorde beluister (op het debuut na dat ik jaren geleden bij uitkomst gekocht heb), maar ik vind dit album niet echt beter dan hun nieuwste of tweede: alle albums hebben dezelfde kwaliteit wat mij betreft (ik snap de toevoeging van Vodka Time op dit album eigenlijk niet).

avatar van L_T_B
Berichten verplaatst naar Muziek > Nieuws > R.I.P.