Popol Vuh - Aguirre (1975)

Alternatieve titels: Aguirre, der Zorn Gottes | Music from the Film "Aguirre"

West-Duitsland
Score / Rock
Label: PDU

1. Aguirre I (7:25)
  2. Morgengruss II (3:00)
  3. Aguirre II (6:20)
  4. Agnus Dei (3:12)
  5. Vergegenwärtigung (14:47)
  6. Spirit of Peace (Part 1) * (3:34)
  7. Spirit of Peace (Part 2) * (7:27)
  8. Spirit of Peace (Part 3) * (9:46)
avatar van orbit
Gisteren de film gezien en de soundtrack beviel me erg.. blijkt van deze maffe band te komen, Duitse electrohippies? Anyway, prima soundtrack!

Sietse
Prima film ook

avatar van knots
Wow, wat is aguirre ll toch een wonderbaarlijk mooi nummer.

avatar van niels94
Ik heb de film niet gezien (misschien maar eens doen, dan), maar ben wel een liefhebber van Hosianna Mantra en vooral het fantastische In den Gärten Pharaos van deze West-Duitse band. Vandaar dat ik dit album ook maar eens aan wat luisterbeurten heb onderworpen.

Het is een erg fijn plaatje met enkele prachtige stukken, maar wel een flink stuk lichtvoetiger dan de twee eerdergenoemde albums. Sfeervolle muziek - lekker spacen met die mellotron - maar het gaat over het algemeen dus ook niet veel dieper dan dat.

Alleen Vergegenwärtigung vind ik beduidend minder sterk, dat is in deze periode beter gedaan, bijvoorbeeld door Tangerine Dream.