Hate - Erebos (2010)

Label: Listenable

1. Genesis (1:45)
  2. Lux Aeterna (4:51)
  3. Erebos (4:56)
  4. Quintessence of Higher Suffering (4:43)
  5. Trinity Moons (5:56)
  6. Hero Cults (4:58)
  7. Transsubstance (4:38)
  8. Hexagony (5:24)
  9. Wrists (5:03)
  10. Luminous Horizon (5:58)
  11. Mass Spectrum I * (3:26)
  12. Transsubstance (Re-mix) * (7:25)
  13. Mass Spectrum II * (4:26)
  14. Trinity Moons (Re-mix) * (6:55)
  15. The Antichrist Manifestation * (6:04)
avatar van wizard
Dit Metal Album van de Week heb ik de afgelopen anderhalve week een keer of 8 beluisterd. Zou genoeg moeten zijn om er een lang verhaal over te tikken met daarin precies uitgelegd wat ik ervan vind.
Maar helaas.
Veel verder dan 'beukt lekker door, maar heeft toch ook voldoende afwisseling om me een flinke tijd te kunnen boeien' kom ik niet, ben ik bang. Dit album ligt me wel, ik denk dat de goed verstaanbare grunt daar een belangrijke rol in speelt, hoewel ik op het einde wel een beetje murw gebeukt ben. Erebos had geen minuut langer moeten zijn.

Ik begin met een 3.5*, maar neig richting 4. Dus wellicht dat er later nog wat bijkomt.

3.5*

avatar van andnino
niels94 schreef:
Lekkere metal met erg sterke riffs. Goede instrumentatie in het algemeen, ook de drums zijn erg fijn. Tel daar dan ook nog eens een sterke zanger en sterk geschreven nummers bij op en je krijgt een meer dan prima metal plaat die, mede door de niet al te lange speeltijd, zeker niet gaat vervelen.

Hier kan ik me goed in vinden. 3,5* is mijn voorlopige cijfer.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Een prachtig uitgevoerd akoestisch intro op gitaar opent dit zevende album van deze Poolse band uit Warschau, waarop een zeer stevige portie Death Metal wordt geserveerd door vier muzikanten met de naam Adam the First Sinner (zang en gitaar), Hexen (drums), Destroyer (gitaar) en Mortifier (bass). Ik ben er haast zeker van dat het pseudoniemen zijn…

Vanaf de eerste luisterbeurt kon dit album (perfecte lengte trouwens met zijn drie kwartier!) me wel bekoren met zijn zware gitaarriffs, de diepe grunt en zelfs de zeer snelle drumpatronen maar de nummers worden niet allemaal op lichtsnelheid gespeeld en dat is goed: variatie in tempo. Mijn favoriet is het titelnummer Erebos, in het Grieks de god van de duisternis, op de voet gevolgd door het haast catchy Wrists.

Goed zeer stevig album met een pluim voor het geleverde drumwerk, het aangename geluid van deze plaat en vele vette gitaarriffs. Ik heb een correctie ingediend want op de limited edition staan nog eens vijf nummers.