Scorpions - Face the Heat (1993)

Duitsland
Rock / Metal
Label: Polydor

1. Alien Nation (5:44)
  2. No Pain, No Gain (3:55)
  3. Someone to Touch (4:28)
  4. Under the Same Sun (4:52)
  5. Unholy Alliance (5:16)
  6. Woman (5:56)
  7. Hate to Be Nice (4:30)
  8. Taxman Woman (4:30)
  9. Ship of Fools (4:15)
  10. Nightmare Avenue (3:54)
  11. Lonely Nights (4:44)
  12. Destin * (3:17)
  13. Daddy's Girl * (4:17)
avatar van richiedoom
Redelijk album, niet bijzonder. Tracks 1, 2, 4, 6 en 11 steken m.i. ver boven de rest uit. Een nummer als nightmare avenue kan mij niet bekoren. Ik vind dat nummer nogal chaotisch klinken. De rest van dit album vind ik ook niet van n bijzonder niveau. Klinkt allemaal nogal standaard. Samenvattend kom ik toch uit op 3 sterren.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Het is zeker niet alles goud wat hier blinkt (dat geldt eigenlijk voor alle Scorpions-albums), maar toch best genietbaar. 't Is allemaal wat minder gepolijst dan op de beide voorgangers, maar dat heeft wel wat... staat tegenover dat er inderdaad met name in het ruige segment een paar mindere goden zitten.

In elk geval wel hun laatste fatsoenlijke plaat.

Mijn versie heeft trouwens nog twee bonusballads, zal ze even toevoegen...

avatar van richiedoom
Ik luister op het moment weer Face the Heat. De eerste 6 tracks kunnen zich zeker meten met de eerste 6 tracks van Crazy World. Maar van 7 t/m 10 valt deze plaat echt zwaar door de mand. Hele zwakke rockers die meer als b-sides van Crazy World aanvoelen. Afsluiter Lonely Nights is dan wel weer een mooie ballad, maar het is toch jammer van die 4 uiterst zwakke, ongeinspireerde tracks. Toch nog 4 sterren waard. Alien Nation en Under the Same Sun behoren tot mijn all time scorps favourites.:D

avatar van bauer
Alien Nation is knetterhard, de twee bonustracks zijn ook goed (voor een rustig moment). Verder wel een aardige plaat.

avatar van B.Robertson
Alien Nation en Woman zijn duidelijk de besten, gevolgd door Lonely Nights.
Under The Same Sun valt ook nog goed te doen, maar dan slaat de middelmaat toe. Ship Of Fools en Nightmare Avenue zijn leuk tot het refrein komt, No Pain No Gain gaat nog en de rest is weinig memorabel. Gelukkig zijn er dan de bonustracks nog.
Na dit album hield drummer Herman Rarebell het voor gezien.

avatar van The_CrY
richiedoom schreef:

Ik ben het verrast veel met jou eens. Alleen vind ik Ship of Fools dan nog wel kwaliteit.

Die bonustracks behoren tot de beste tracks van dit album.. Inclusief die nummers krijgt het album 4 sterren van mij! Jammer dat het bonustracks zijn en dat o.a. de Amerikanen die moeten missen.

avatar van Rockfan
Alien Nation

avatar van Edwynn
Wat mij betreft zeker één van de allerbeste Scorpions nummers ooit.

avatar van blondegod
Een prima album! maar meer ook niet. Op de een of andere manier ben ik na crazy world het gevoel bij de Scorpions een beetje kwijtgeraakt. Geen idee waar dat aan ligt, kan zijn dat het door mijn leeftijd komt of door de fase in mijn leven, maar dat doet er niet toe. De heerlijke rifjes, de heerlijke zang, de aanstekelijke deuntjes ...... neen, die hoorde ik niet meer. Op dit album nog steeds niet eigenlijk, het is ook "harder" "anders" als de vorige(n) Het contact met Scorpions heb ik toen min of meer ook verbroken. Laatst unbreakable aangeschaft en daar hoorde ik zowaar weer iets wat ik vroeger ook hoorde! Dit album steekt trouwens wel prima in elkaar, goede rockmuziek! maar het mist voor mij het gevoel. "lonely nights" is dan wel weer een ge- we- ld- ige ballad!

avatar van The_CrY
In het licht van het nieuwe Scorpions album uiteraard weer begonnen aan een langdurige verslaving Scorpions! Dus ook Face the Heat maar weer eens opgezet. Nondeju wat een heavy album blijft dit toch in vergelijking met de rest. De jaren negentig zijn voor de Scorpions verreweg het interessantst qua keuzes en stijl, wat mij betreft, en vooral kant A (mag ik daar nog van spreken in 1993?) is ijzersterk.

Gewoon een goed album. Jammer van die oerlelijke hoes.

avatar van Kronos
Hier raak ik Scorpions kwijt. Nummers lijken soms afgedankte restjes van Crazy World. Andere een vruchteloze poging modern te zijn. Op Hate to Be Nice klinkt men tot wanhoop gedreven door een gebrek aan inspiratie. Voor een goed oordeel moet ik vaker luisteren maar het boeit me gewoon te weinig.

60/100

avatar van lennert
Face The Heat heb ik al een flink lange tijd in mijn collectie (sinds 2007), maar veel beluisterd heb ik het nooit. Daar gaat nu verandering in komen, want ik vind het een prima opvolger van Crazy World waar de band met de tijd mee gaat zonder zichzelf te verloochenen. Bij vlagen levert dit een aantal sterke rockers op (Alien Nation, No Pain No Gain, Unholy Alliance) of leuke experimenten (Woman, wat zet Meine daar even een expressieve uithalen in!). Wat me wel opvalt is dat de sound weer een stukje Amerikaanser is dan op Crazy World het geval was. Hate To Be Nice en Nightmare Avenue hebben van die zangvibes die je eerder bij Bon Jovi of een random hairmetal band zou verwachten. Niet slecht, maar het voelt een beetje on-karakteristiek aan.

Toch kan ik hier nog steeds goed van genieten. Afsluiter Lonely Nights is ook weer een sterke Scorpions-ballad en ik ben dol op de gitaarsound op dit album. Wel tevens het laatste Scorpions-album dat ik nog een soort van kende, vanaf hier is het weer compleet onbekend terrein.

Voorlopige tussenstand:
9. Virgin Killer
10. Lonesome Crow
11. Fly To The Rainbow

avatar van RuudC
Een behoorlijke 'meh' van mijn kant. Niet dat dit album heel slecht is. Nee, ik verwacht niet dat Scorpions ooit hun Duitse degelijkheid vergeten. Het begint wel wat saaitjes te worden. De muziek is gemaakt volgens een formule die ik al veel te vaak gehoord heb. Het enthousiasme en de spontaniteit is ook ver te zoeken. De melodieën zijn niet verkeerd. Hier en daar hoor je al de refreinen die niet meer zijn dan het herhaaldelijk opdreunen van de songtitel. Alleen Lonely Nights is nog wel de moeite waard, maar over het algemeen zou ik niemand dit album aanraden.

Tussenstand:
10. Crazy World
11. Savage Amusement
12. Face The Heat

avatar van MetalMike
Blijft een de tering lange zit deze plaat. Omdat het een vrij magere plaat is met name, hij kruipt voorbij. De opener is weergaloos, verder barst de plaat met name van de (middel)matige nummers. De twee bonustracks zijn ook weergaloos en behoren tot hun meest prachtige ballads ooit. De laatste geeft voor mij zelfs een beetje de vibe weer van Fly To The Rainbow. "Unholy Alliance" mag er wat mij betreft ook nog wel zijn. "Woman" brengt me ook terug naar de jaren 70 Scorpions en Animal Magnetism, wat een verdomd goed nummer! "Hate To Be Nice" daarentegen is lichtelijk gênant. Hoewel lichtelijk!?
Al met al, als de twee bonusnummers er niet waren had deze plaat voor mij niet hoger dan een 2,5 gescoord.

avatar van B.Robertson
Buiten het machtige Alien Nation om moet Face the Heat het vooral van de ballads hebben, want de heavy rockers vind ik variëren van ronduit tegenvallend tot op z'n best wel aardig. Er bestaat een elpeeversie zonder die twee bonusballads maar ik weet niet beter of ze krikken het peil op van de CD. Scorpions raakte hierna in rustiger vaarwateren en ging zich meer op ballads specialiseren op opvolger Pure Instinct.