Soulja Boy - The DeAndre Way (2010)

Label: Interscope

1. First Day of School (3:58)
  2. Touchdown (3:19)
  3. Hey Cutie (3:15)

met Trey Songz

4. Speakers Going Hammer (3:08)
  5. Pretty Boy Swag (3:56)
  6. 30 Thousand 100 Million (4:03)

met Lil' B en Arab

7. Mean Mug (3:48)

met 50 Cent

8. Blowing Me Kisses (3:19)

met Bei Maejor

13. Do It Big * (4:04)
  14. Xtra * (3:50)
avatar van Boy
Boy
Ha, dit is leuk. Als dit tien nummers worden die net zo lachwekkend zijn als Turn My Swag On ga ik dit album gewoon puur vanwege de amusementswaarde een voldoende geven.

0,5
Ik heb hier ook wel zin in. Hij ziet er nu wel heel stoer uit trouwens.

Veel te kort .

avatar van Kos
Kos
Hij rockt die Sterretje uit oh oh Cherso -look, jeweetzelluf.

rabbit
MJ_DA_MAN schreef:
Veel te kort .

Wees gerust, Soulja heeft laatst samen met Lil B de mixtape "Pretty Boy Millionaires" uitgebracht met daarop 12 nummers.

avatar van ThingMan
Denk dat het album net zo goed word als de vorige 2.

avatar van He$$el_01
rabbit schreef:

Er er zitten gelukkig ook maar liefst 4 bonustracks op

Relax
Mean Mug is wel dope.

avatar van Jurrien
Speakers going Hamer, Bammer Bammer Bammer!

Keihard

SPAROOD
Dat ik dit eerst luisterde

avatar van GijsV
Dit kan je toch niet serieus nemen... maarja, sommige beats zijn nog te doen.

avatar van Slowgaze
Hij slaat hier toch wel een andere weg in, of niet?

Off topic bericht verwijderd.

avatar van GarnalenPeller
Herinneren jullie je Stevie uit Malcolm in the Middle nog? Dat donkere jongetje in die rolstoel die na elk woord moest ademhalen? Pretty Boy Swag

Harco
Slowgaze schreef:
Hij slaat hier toch wel een andere weg in, of niet?

Eentje die zo mogelijk nog kutter is. Dat nummer dat GarnalenPeller hierboven post, is me toch een draak, zo dan.

0,5
Op zondag morgen aandoen, je stropdas wassen met het ontbijt van de buurman. Daarvoor regels opschrijven voor de parkiet in zijn autovrije combinatiemagnetron. Zo debiel is deze plaat dus. Binnenkort mijn recensie te lezen op de welbekende hiphopsite (no state).

avatar van Chrisseh
GarnalenPeller schreef:
Wow. Dat is echt weer een nieuw niveau van dramatisch. Vergeleken met dat snap ik zelfs nog waarom Crank Dat zo'n grote hit is geworden.

avatar van Pol Thys
Deze vind ik persoonlijk nog een slag erger dan die pretty boy swag

word around town, my dick tastes like ribs

avatar van GarnalenPeller
Chrisseh schreef:
Oh wat verlang ik terug naar die tijd... YOOOOOOOUUUUU!!!@$#!!!
Nu is het SPEAKERS GOING HAMMER!! Hij is een parodie op zichzelf geworden.
Die clip is gewoon een betere versie van Bad boys for life, haha.

avatar van UmindC
Mean Mug, toch wel een beetje mij Guilty Pleasurre.

avatar van Robbie Keane
Echt te goed hoe ze Arab uit de clipversie van 30 Thousend 10 Million geknipt hebben.

avatar van GijsV
Hij krijgt van mij nog een half puntje hoger, je moet dit eigenlijk niet te serieus nemen, dan kan je de humor er wel van inzien. Tweeenhalve stem puur omdat het vermakelijk is.

0,5
Kleine jongens worden groot. En het fenomeen ouder worden houdt over het algemeen in dat je verstandiger wordt en in staat bent zelfstandig beslissingen te nemen. Soulja Boy was ten tijde van zijn debuutplaat (iSouljaBoyTellem) in 2007 nog een kleine jongen. Hoewel de plaat commercieel gezien als een bom insloeg, werd het door een groot deel van het publiek gezien als een kinderachtig album, een parodie op hiphop en/of zelfs een schande voor het genre. De rapper is nu echter drie jaar verder en dus zou het zomaar kunnen zijn dat ook zijn muziek een metamorfose naar volwassenheid heeft ondergaan. Maar helaas, niets is minder waar.

Soulja Boy geeft rappen op The DeAndre Way (zoals altijd) een andere betekenis. In plaats van op een melodieuze manier zinnen aan elkaar te rijgen, gebruikt DeAndre zijn stem om op een onaangename manier (haast schreeuwerig) voornamelijk eentonige coupletten en refreintjes aan de man te brengen. Het verschil tussen de coupletten en refreinen is overigens minimaal: in vier zinnen verwoordt de artiest bijvoorbeeld zijn voorkeur voor vrouwen, om vervolgens zijn woordkeuze minimaal aan te passen en het een x aantal keer te herhalen. Een gebrek aan consistentie kan Soulja Boy in ieder geval niet worden verweten; op elk nummer gaat hij op dezelfde manier te werk en eigenlijk lijken alle nummers ook nog eens op elkaar. De producties dragen daaraan bij. Welbekende dirty south-drums en -synths, een enkele keer in combinatie met de evenzo beruchte fingersnaps, geven de rapper nauwelijks ondersteuning, maar om eerlijk te zijn: beter verdient Soulja Boy ook niet.

Ik zou nu nog alinea’s kunnen besteden aan de vervelende gastbijdrages van bijvoorbeeld Lil B en Trey Songz, of aan het feit dat 50 Cent op Mean Mug laat zien beter te kunnen rappen dan Soulja Boy. Ik zou enkele quotes als “I got my speakers going hammer in my Lamborghini, two door coupe, girl in bikini” (Speakers Going Hammer) kunnen plaatsen om aan te tonen hoe slecht het met Soulja Boys vocabulaire is gesteld. Maar eigenlijk is elk geplaatst woord over The DeAndre Way er één te veel.

www.hiphopleeft.nl

avatar van Anne Maaike
1,0
Het zegt inderdaad al genoeg dat 50 Cent met gemak Soulja Boy eruit rapt op Mean Mug. Ik zal het album een luisterbeurt wagen. Alleen als ik echt niets beters te doen heb.

avatar van MJ_DA_MAN
Dit zal zo'n beetje het laatste album worden dat ik dit jaar check (albums uit dit jaar dan); het beste is dus voor het laatst bewaard lijkt me . Ben ook blij dat de mogelijkheid om je top 10 van 2010 in te voeren mogelijk is tot de 31e.

avatar van Stapler
GarnalenPeller schreef:

berichten over een misverstandje verwijderd.

avatar van Slowgaze
Harco schreef:

Snap je de grap nou niet of doe je alsof?

avatar van MJ_DA_MAN
Zoals beloofd mijn laatste stem in 2010 op een 2010-album, en wat voor één. Soulja Boy gaat verder met irriteren, trollen en klieren (allemaal hetzelfde, maar anders komt het niet interessant over). Een prima vervolg iig op ISouljaBoyTellem, wel wat korter, maar dat mag de pret niet drukken. Een verdiende 2* wederom.