Death from Above 1979 - You're a Woman, I'm a Machine (2004)

Canada
Label: Last Gang

1. Turn It Out (2:38)
  2. Romantic Rights (3:15)
  3. Going Steady (2:50)
  4. Go Home, Get Down (2:20)
  5. Blood on Our Hands (3:00)
  6. Black History Month (3:48)
  7. Little Girl (4:00)
  8. Cold War (2:34)
  9. You're a Woman, I'm a Machine (2:53)
  10. Pull Out (1:50)
  11. Sexy Results (5:53)
Allemachtig, wat een heerlijke, energieke, fantastische plaat!!

Blood On Our Hands.

Energiek zeker. Als je het van begin tot eind hebt weten vol te houden ben je verbaasd dat de plaat maar 35 minuten duurt. Korte puntige explosies blijven wonderen doen.

Het is een plaat die nooit verveelt maar tevens een plaat waar je in de stemming voor moet zijn. Een overdosis adrenaline komt niet altijd gelegen.

Ik ga voor "you 're a woman i'm a machine".

Qua muzikaliteit een 3, qua energie een 4,5 => een afgeronde 4

avatar van Raspoetin
Heerlijke plaat! Te bedenken dat de groep betstaat uit alleen een drummer en basgitarist bestaat, maar doet denken aan een voltallige band.

avatar van Raspoetin
Een eye opener die de pan uit zwingt. Ik hoop dat ze een keer A'dam aandoen, want dan kan alleen de dood me tegenhouden wil ik niet van de partij zijn.

Meesterlijke album , met you 're a woman i'm a machine als persoonlijke favoriet.
Ik dacht dat ze uit Canada kwamen? (hier boven staat de Verenigde Staten)

ik geef m een 5.

Het zijn Canadezen inderdaad. Een van de twee maakt ook remixes onder de naam MSTRKRFT, sommige daarvan (bv. die van een nummer van Metric) zijn ook *zeer* vet.

herman schreef:

Jesse F Keller (de bassist) Zit in MSTRKRFT.
Hij heeft ook tracks van DFA1979 geremixt. De track, Death from above 1979 Sexy Results MSTRKRFT MIX vind ik persoonlijk de beste.

Tevens gratis en (volgens mij) legaal te downloaden op onder staande link.

mp3.insound.com/download.cfm?mp3id=2639[/url]

miloz
Ha wat een vette remix is dat zeg. Super chill.

aidoo
Hoe vaak ik dit album al niet heb gedraaid zeg.. meesterwerk! Heerlijk energiek, en bij vlagen lekker foute muziek. Gotta love it

Ik zie trouwens dat het remix album Romance Bloody Romance nog niet op deze site staat?

aidoo

Aah verdorie.. ik was wel benieuwd naar een eventuele opvolger.. maar die komt dus niet Achja.. deze cd hadden ze waarschijnlijk toch niet overtroffen..

Nou, het debuut van MSTRKRFT is net uit en wat ik daar tot nu toe van gehoord heb is ook wel erg goed. Iets meer disco a la de Fred Falke remix van Black History Month, maar wel heel erg fijn, vind ik.

aidoo
Hmm ik heb eens een paar nummers van MSTRKRFT op myspace beluisterd. Klinkt zeker goed.. maar het mist toch de vocalen van DFA.. die zingende drummer had gewoon wat.. dat zie je niet zo vaak

Da's ook zo, maar we zullen het er maar mee moeten doen.

avatar van yeahyeahyeah
Fantastische knaller, jammer dat het hun zwanezang is. Lekker vuig en ranzig garagegeluid en meteen vanaf het begin volkomen over de top. Het is moeilijk om een favoriete track aan te wijzen tussen al dit geweld, maar ik ga toch voor de waanzinnig catchy single Romantic Rights. Pas na vijf nummers krijg je enigszins lucht. Het rustige Black History Month had er van mij niet per se tussen gehoeven, maar soms moet je even stoom afblazen. 5!

Nog net even iets extremer is hun debuut-EP "Heads Up!". Een luisterbeurt van dit ruwe diamantje komt neer op een klein kwartiertje volledig losgaan.

Ja, die EP is ook echt te gek. Een van de nummers heeft een heel erg Daft Punk-achtig outro, heel apart maar wel ontzettend geweldig.

Gewoon lekker stug doorrocken is op zijn tijd heerlijk. Zo ook met dit plaatje.
Maar verder ook niet meer of minder dan dat.
Dat deze band ter ziele is gegaan boeit me dan verder ook niet zo. Eén cd vind ik wel genoeg.

miloz
Die EP van ze ben ik nu aan het luisteren.

Nou ik vind er niet zo veel aan, maar het is wel heel erg extreem rockend inderdaad.

You're a Woman, I'm a Machine vond ik wel eens waar ook niet meteen goed en dat vond ik uiteindelijk toch het beste album van 2005.

avatar van Jochempie
Heerlijke cd. Ze rocken maar door en door.

Net ontdekt, en het is gewoon lekkere lo-fi rock.

Heel strak en vuig, maar ergens heb ik dit nu wel érg vaak gehoord. Maakt het niet minder goed, alleen minder verrassend, en dat is jammer.

avatar van japieee
Wat betreft ruige, sleezy, ergens vrouwonvriendelijke rock is You're A Woman, I'm A Machine wat mij betreft het beste en gebalanceerde voorbeeld. De plaat nestelt zich stevig binnen zijn genre, maar verkent in dit genre behoorlijke dynamiek. Vanaf de sinistere openingtonen van Turn It Out tot de electroclash perfectie van Sexy Results is DFA een verfrissende en ijzersterke plaat. Hoogtepunten zijn lead single Romantic Rights (het meest uitgewerkte popnummer op de plaat) en de net-geen-twee-minuten-schreeuw-de-longen-uit-je-lijf rock van Pull Out. #8 in mijn favorieten op dit moment.

De meest opgefockte rockmuziek ooit gehoord. Beukend en bijna nooit stoppende aderline stoot. Maar toch ontzettend heerlijk.

avatar van kappottevic
0,5
ik heb niet vaak eerder een 0,5* uitgedeeld, maar deze is echt verdiend!
wat een loepzuivere bagger zeg...

Hoe kwam je erbij dit album te luisteren? Dit is behoorlijk energieke rock en daar vind ik verder weinig van terug in je hoge stemmen. Kortom, ik zou je dit nooit aanraden.

avatar van -Brent-
Na het luisteren van de MSTRKRFT plaat 2 jaar geleden was ik wel benieuwd hoe Death From Above zou klinken, zeker toen ik erachter kwam dat een paar vrienden van me nogal verknocht waren aan deze band. Na de DFA1979 remxies van Mstrkrft was ik verder nieuwsgierig geworden.

De eerste plaat die ik tegen kwam was Heads Up, mijn eerste gedachte was wat een godsgruwelijke takkeherrie, dat mensen dit luisteren...
Toch bleef "Do It" wel verschrikkelijk hangen, langzaam aan begon dit geluid wel te wennen: "maar het bleef takkeherrie".

Ook maar ook dit album gevraagd, wow wat een energieke plaat!
Hier viel het kwartje ook niet gelijk maar ik moest er langzaam aan geloven dat ik deze "herrie" toch wel heel erg tof vond.

Nu luister ik deze plaat nu al een jaar geregeld! Hoe een mening kan veranderen.

Poppekontje
Heerlijke rock vol energie. Dit trek ik prima.

Blijft echt heerlijk opgefockte cd, echt perfect voor een duffe zondagmiddag xD

JustaRascal
Een beetje eentonig vind ik het wel.

elrayo
Dit is echt een heerlijke energieke plaat inderdaad. Alleen hadden Black History Month en Sexy Results er van mij wel afgemogen. Die twee nummers halen de vaart een beetje uit de plaat. Zonder die twee nummers had ik 5 sterren gegeven, nu moeten ze het maar doen met 4

avatar van TaraB
Heerlijk energiek en Sexy Results vind ik juist geniaal!