Thirteen Senses - Crystal Sounds (2011)

Label: b-sirius

1. Crystal Sounds (5:59)
  2. The Loneliest Star (3:47)
  3. Home (3:19)
  4. Imagine Life (3:35)
  5. Suddenly (3:13)
  6. Animals (6:55)
  7. After the Retreat (5:29)
  8. I Saw Stars Disappear (3:37)
  9. Answer (4:49)
  10. Out There (8:13)
  11. Send Myself to Sleep * (3:30)
  12. Concept * (3:59)
  13. In the Crowding * (5:09)
  14. Reputation * (3:07)
avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
11 maanden na het ter beschikking stellen van een stream brengt de groep de plaat dus toch uit op drager, aangevuld met enkele extra nummers.

avatar van bonothecat
Leuke band Thirteen Senses,, maar deze release is een herhalingsoefening van eerder werk. En zeker niet beter.

avatar van Mctijn
Ik was erg gecharmeerd van de vorige platen van deze band, alleen snap ik deze plaat niet zo goed.

Commercieel is het natuurlijk interessant om zoveel mogelijk platen in een tijdsspanne uit te brengen. Maar oude nummers op een nieuw album zetten getuigd niet echt van creativiteit. Jammer, maar voor de rest een aardige plaat met hier en daar een net iets te "cheesy" geluid.

indiegator
Zelf geproduceerd en daardoor gedurfder dan de vorige 2.
De catchy tunes zijn terug en de sound is veel meer volwassen.
De geesten van Ben Gibbard en Tom Chaplin waren rond en The loneliest Star is een geweldige singel.
Met wat airplay een verdiende hit zou ik zeggen. Dus kom op radio3fm!
Ook zing Will South beter dan op de vorige albums.

Vooralsnog 4,5 maar dat kan nog de hoogte in

avatar van rkdev
Mctijn schreef:
Maar oude nummers op een nieuw album zetten getuigd niet echt van creativiteit.
over welk(e) nummer(s) heb je het?

avatar van Pinsnider
Vandaag voor het eerst geluisterd en de eerste indruk is positief! Ik vind hem over de hele linie sterker dan zijn voorgangers. Waar de eerdere langspelers echt BRIL!JANT! openden om daarna VOL!LE!DIG! in te storten heeft deze nieuwe geen echte uitschieters, maar is hij over de hele linie consistent. Interessante band blijft het toch!!!

avatar van james_cameron
Aangename plaat, net als de voorgaande albums. Echt memorabel wordt het nergens, maar de songs liggen fijn in het gehoor en vooral de eerste helft van de plaat bevat bovengemiddeld goede songs, zoals de mooie single The Loneliest Star. Tegen het einde wordt het allemaal een beetje zeurderig, maar al met al zeker niet verkeerd.

avatar van Joy4ever
Aangename verrassing deze Crystal Sounds! Sowieso geen verkeerde band deze Thirteen Senses maar ik vond het eerdere werk een beetje te braaf. Alles netjes tussen de lijntjes. Hier zoeken de heren deels het experiment op en dat valt goed uit. Dan doel ik met name op de fraaie afsluiter Out There. Persoonlijke favoriet is Suddenly. Al met al een lekker zomers plaatje.

dVTB
Erg fijn album, misschien wel hun beste tot nu toe. Ik hoop echt dat deze band eens wat meer aandacht krijgt.

avatar van robvw192
Out There is toch redelijk geniaal