Mud - Time and Again (2004)

Alternatieve titel: The Private Stock Collection

14. It Don't Mean a Thing
  15. Sweet & Sour Lady
  16. All I've Got to Give
  17. How Many Times?
  18. Just Try (A Little Tenderness)
  19. Slow Talking Boy
  31. Right Between the Eyes
  32. Touchdown
  33. Dream Lover
avatar van musician
Om hier al vast mee te beginnen: dit is niet het album van Mud waar je als jong gozertje met bravoure achter aan liep.

Als aanvulling op de eerder uitgebrachte Greatest hits is dit nog wel een aardig hebbeding.

Maar enige kwaliteit is op dit album vér te zoeken, alleen opener L'L'Lucy kan de toets der kritiek wat mij betreft nog doorstaan.

Wat is er aan de hand. Na uiterst succesvolle jaren, begonnen in 1973, volgde een extreem geweldig jaar in 1974, met als laatste piek in december de single Lonely this christmas. In 1975 waren er nog hits als Secrets that you keep en Oh boy.

Halverwege dat jaar veranderde de groep van platenmaatschappij, een concurrent. L'L'Lucy steeg nog naar de 2e plek maar alles wat daarna volgde (in 1976 werd de top 10 niet meer gehaald, in 1977 was Mud uit de hitlijsten verdwenen) was geen schim meer van wat ooit was geweest.

Mud gooide het nog op feesten, partijen en bruiloften met covers van oude Rock 'n roll nummers maar ook daar is nooit meer iets zinnigs uitgekomen.

De twee platenmaatschappijen zaten beiden met hun eigen erfenis. De eerste (RAK) was uiteraard verreweg het gelukkigst. De tweede maatschappij moest het doen met bovengenoemde verzameling. Nogmaals, voor 'de heb' is dat dan nog interessant. Maar muzikaal hoop je het nooit meer tegen te komen.

avatar van sq
sq
Altijd al afgevraagd waarom je l´l´lucy zelden of nooit meer zag of hoorde, want naar mijn beleving hoort die wel zeker bij de hits uit de beste tijd Wel: dat is dan ook weer duidelijk!