Deacon the Villain & Sheisty Khrist - N.W.L. (2010)

Alternatieve titel: Niggaz with Latitude

Label: QN5

1. Call of the Night (Intro) (1:01)
  2. Satellites (3:04)
  3. Brave New World (2:40)

met Natti

4. Rip the Guts (2:51)

met Soul Akoben

5. Chevrolet Doors (All Day, Every Day) (3:24)

met Mino Slick

6. Niggaz for Sale (0:52)

met Bianca Springs

7. American Greed (2:56)

met Natti

8. Luther (2:20)

met PackFM

9. Black Dog (2:49)
  10. Nobody Speaks (4:03)
  11. Ascension (3:50)
  12. Million Miles High (2:50)
  13. Final Call (6:01)

met Willie Eames en Bianca Spriggs

Rene1979
Dit is een album waar ik zeker benieuwd naar ben. Alles is geproduceerd door Deacon op twee tracks na die door Kno en Kokayi zijn geproduceerd/

avatar van Delars
Satellites vind ik een harde track, ben ook erg benieuwd, vind Deacon altijd wel een vette rapper, Sheisty Khrist ken ik niet echt.

Rene1979
Heb deze al gepreorderd. Ben erg benieuwd.

avatar van Delars
Ook Ascension is wel een leuk nummer, net zoals Satellites.

avatar van Modder-Eter
Het album is uit!

Superhard album, dat mij bijna helemaal boeit, behalve de vreselijke chorus en het einde van Rip The Guts met dat hardrock gedoe. Final Call is een van mijn favoriete tracks, die is gewoonweg prachtig. Nog een paar keer luisteren voor ik pas echt een oordeel ga geven, maar ik denk nu al dat deze rond het album van Kno gaat komen op het AOTY lijstje, wat ook niet zo moeilijk is na zo'n mager jaar.

Sheisty is trouwens een grote verrassing. Ik vond hem op de eerder verschenen nummers al geweldig, maar imo steelt hij met zijn stijl en lyrics de show.

Inderdaad een vet album.
Soms erger ik me wel een beetje aan Sheisty, vooral aan zijn stem.
De producties zijn erg tof en Deacon is even goed als anders.
Moet het toch wat vaker luisteren om er een oordeel over te geven.

Rene1979
Ok Rip the Guts is alvast een kutnummer. Jammer want wat moet je nou aan met een album wat alleen maar dope tracks kent op Rip the Guts na dan. Een interlude die ik niet vervelend vind... Hmmm wordt een moeilijk besluit. Zal hem nog een keer luisteren maar tot nu toe. Een 4....

Het is alleen the hook van Rip the Guts die ik minder trek. Maar zeg dat maar niet op het QN5 forum want dan heb je het aan de stok met Kno

MAS
Beetje een overdreven reactie van Kno ja.

Rene1979
Dat vond ik ook al ja...

avatar van Rhythm & Poetry
Rip the Guts. Die beat kan eigenlijk al niet (te kitscherig) maar het refrein is zo mogelijk het meest walgelijke wat ik dit jaar gehoord heb.

avatar van pqt
pqt
link van die reactie van Kno?

MAS
Ik snap wel wat bedoeld met die hook Rene. Ik verder weet nog niet zo goed wat ik er van moet vinden. Het klinkt op zich wel goed maar het heeft me nog niet overtuigd.

@pqt: google op QN5 forum en zoek het topic over dit album.

KNO schreef:
Rene1979 said:It’s no drama to dislike one song?

I don’t care how many records you buy, I am a grown man and I don’t allow myself or others that matter to me to be disrespected. Supporting an artist doesn’t give you the right to talk out of the side of your neck to them.

If you’d like to give constructive criticism, please do so—but you need to understand the difference between saying “This song isn’t my favorite for these reasons” and saying “WHAT WERE YOU THINKING?”

The second one is some disrespectful shit, especially when your entire comment was fashioned in such a way so that you could say THAT right in the middle. I’m no idiot.

I’m done listening to it, reading it, whatever…native speaker or not. Constructive critique is encouraged, but anyone doing that shit right THERE directly to me or on our own website is getting called on it from now on. Go to NahRight or TwoDopeBoyz for that shit.

Moet zeggen dat ik Rip the Guts in bepaalde stemmingen wel goed vind worden.

avatar van Silky & Smooth
Op zijn teentjes met zwartgelakte nageltjes getrapt... Kno:

Rene1979
Kno is in mijn ogen een beetje een arrogant ventje. Dat is blijkbaar wat er gebeurt met een artiest met een bescheiden club fans die hem over het algemeen de hemel in prijzen. Ik vertelde hem dat ik al hun cd's trouw koop. Dit is trouwens wat Deacon zei.

Deacon the Villain schreef:
Rene1979 we still love u man! Now go download some punk rock and and go buck wild! To elevate rap, we have to take the rap listener outide of their comfort zone ya dig! Like Kno said, it was just for a hook. We coulda rocked out the whole song! Lol but u may have disowned us lol

avatar van thgryda
Wow wat een gaylords en dat voor zulke helden, ff lezen en ook eens iets posten

edit: volgens mij is jouw origineel bericht gewist, zwaar overtrokken reactie. Lol grappig dat ze een album of the year award voor kanye linken aan het mislopen van de wereldbeker. Stomme Amerikanen, ze kunnen zelf maar 1 taal maar rippen wel op andere omdat ze hun mening in gebroken Engels komen verkondigen.

avatar van Delars
Sheisty groeit wel bij mij, hij heeft echt een vet rijmschema

Rene1979
Tja ach, laat KNO maar lekker arrogant doen. Misschien verliest hij wel fans hierdoor. Meerdere die ik ken hebben het topic gelezen en vinden het nu een kwal. Mede omdat hij ook al een keer op twitter zoiets had gezegd.

avatar van Colucci_Era
Dat twitter bericht wat hij daar had gepost in dat topic waar je die discussie met hem had? In ieder geval dat bericht sloeg ook nergens op.

avatar van Jurrien
Shit Musicmeter vs. Kno. Gekkenhuis.

avatar van Arrie
Wow, die Kno is inderdaad behoorlijk arrogant. En dan is ie nog niet eens een superster.
Maargoed, dat weten we dan ook weer, laten we het weer over het album hebben.

P-DawG
Leuk album. Het eerste nummer dat opvalt is, en daar is al veel over gezegd, Rip the Guts.
De rock/metal invloeden moeten je maar net liggen natuurlijk, maar ik weet nu al dat ik dat nummer vaak ga skippen omdat ik de koppijn die het refrein me bezorgt liever oversla. Dat wilt overigens niet zeggen dat ik het een slecht nummer vind daarvoor zijn de coupletten van zowel Deacon als Sheisty simpelweg te goed. Gelukkig zorgt de rustige productie van Chevrolet Doors (misschien wel het beste nummer van het album) vervolgens voor verlichting. Vooral qua productie is het dus een heerlijke track, maar beide rappers leveren ook zeker geen onverdienstelijke bijdrage.

Over de rappers gesproken trouwens; Deacon's stem vind ik altijd wel chill om te horen, erg melodieus met een lekker dik Durty South accent maar toch op zijn eigen manier uniek. Hij is daarnaast ook een van de weinige rappers die ik graag hoor zingen. Geen hele nummers natuurlijk maar een refreintje hier en daar gaat hem altijd goed af. Tekstueel komt hij ook hier weer scherp uit de hoek en qua flow en intonatie zit het altijd wel goed bij hem, zo ook in dit geval. Sheisty komt ook best aardig maar kan toch op geen enkel moment tippen aan Deacon. Hij weet me niet echt te boeien en zijn stem helpt hem daar ook niet bij. Storend wil ik zijn aanwezigheid echter ook weer niet noemen het is namelijk niet zo dat hij een belabberd emcee is.

Ik heb het album pas twee keer beluisterd en ik kan nog niet zeggen of het me blijft boeien. Een cijfer laat ik voorlopig dus nog even achterwege.

O en voordat ik het vergeet; nog een paar shoutouts: Black Dog (waar Kno meedoet trouwens), Nobody Speaks en Million Miles High vielen me positief op.

avatar van thgryda
Kno krijgt kanye west allures, als hij wat bekender was dan kreeg ie South Park op zijn dak. Heel erg arrogant ja, erg spijtig want hij is zowat mijn favo producer, maar die opmerking was erg laag, vooral omdat hij waarschijnlijk zelf maar 1 taal spreekt. Bovendien denk ik niet dat rene zijn Engels te wensen overlaat, zoals bij de meeste Belgen en Nederlanders hier wel het geval zal zijn.

Over het album, klinkt erg lekker, goeie producties en een sterke Deacon. Fijn album weer van QN5 alleen jammer van die discussie. Daardoor dalen ze toch in mijn achting, spijtig want ik ben een grote fan van CL en QN5. Sheisty vind ik een beetje een vervelende stem hebben, maar dat heb ik zelfs bij Ghostface dus wie ben ik. Hij lijkt missch qua stijl iets meer op pharoahe monch dan op ghostface maar bij eerstgenoemde heb ik dat gevoel niet en hier wel. Hij klinkt erg hongerig en lyricaal en qua rijmschemas zit het wel snor alleen moet hij wel duidelijk onderdoen voor Deacon en zal hij mij door zijn stem nooit 100 procent overtuigen. Net als Smoovth plegen Deacon en Sheisty wel een aanval op mijn top 10, denk dan ook dat dit rond de 4* zal uitkomen...

tuktak
ik snap kno wel in zijn kritiek, hij wil gewoon een onderbouwde mening en niet van dat platte gezever van "die beat is hard" of "dat refreintje klinkt niet". hier op musicmeter wordt ook elk hiphopalbum door een grote groep bekritiseerd zonder ook maar enige zinnige vorm van onderbouwing. uiteindelijk boeit het toch niet of je iets goed of slecht vind, maar vooral waarom je dat vind.

het is natuurlijk niet de bedoeling dat je op de volgende bladzijde dan gaat zeggen van "ohh ik luister het nummer nu voor de 2e keer, ik vind het nu opeens wel goed, sorry kno, maar ik heb al je cd's wel origineel hoor", maar dat je een essay schrijft wat je wel en niet aantrekt in het nummer, dit door voorbeelden te geven en te onderbouwen met zinnige teksten.

daarbij vind ik het ook laf om je echte oordeel in het nederlands en op een andere site te pennen dan waar de discussie plaats vind. dat is nou precies wat hij bedoeld, het hebben van een beetje stijl.

Rene1979
Dat ben ik niet met je eens. En daarbij heb hier ook al aangegeven dat ik het nummer nu al een aantal keren geluisterd heb en dat ik hem nu wel hard vind op bepaalde momenten. Al zal het altijd een skipper zijn als ik niet in een bepaalde bui ben. Dus je praat poep.

tuktak
Fijn dat je mijn reactie onderbouwd met een goed voorbeeld van wat ik bedoel.

Rene1979
Heb ik ook totaal geen zin in. Ik kan met drie woorden hetzelfde zeggen. Zonder daavoor een heel verhaal op papier te zetten. Daarbij geef ik nu al een aantal keren aan wanneer ik hem wel goed vind en wanneer niet.

MAS
Deze ook besteld. Jammer dat het zo lang duurt voordat de cd binnenkomt.

avatar van Delars
Dit is toch een erg fijn plaatje geworden.
Deacon blijkt maar weer eens een goede rapper te zijn , maar vooral: een hele sterke producer.
Ook op de refreintjes is het genieten geblazen , met zijn ietwat spacy stem.
Sheisty heeft lekkere rijmschema's en is verschrikkelijk hongerig, althans zo klinkt hij.
De Outro is geniaal, qua productie en raps.
Het veel besproken Rip The Guts, stoort mij eigenlijk niet erg.
Ik vind het op zich wel goed gevonden, en heb het nog niet eerder gehoord in een Hip-Hop track.
Moet het nog wel wat vaker beluisteren om tot een eind conclusie te komen.

avatar van Rhythm & Poetry
Van Rip the Guts krijg ik dus spontane diarree, maar dit album is gelukkig meer dan dit ene nummer. De overige tracks zijn wel een beetje QN5-waardig, hoewel het nergens echt het goede CunninLynguists niveau haalt. Zo vind ik Sheisty Khrist klinken alsof hij ook spontane diarree heeft gekregen, haalt Deacon nergens het niveau als op de CunninLynguists-platen en zijn de producties weliswaar lekker maar niet al te bijzonder. Dit hadden de heren wellicht als mixtape uit moeten brengen, dan had ik het ze niet zo kwalijk genomen (die cover doet echt mixtape-achtig aan) maar als album schiet N.W.L. toch echt iets te kort.

Een voldoende? In België wel.