OscarWilde schreef:
Arcade Fire maakt muzikale ode's, BSP doet leentjebuur

Zelfs de meeste criticasters (los van Pitchfork die hen vergelijkt met U2, kom nu!) zijn het er over eens dat BSP zeer ecclectische muziek maakt, die niet vast te pinnen is, los van een algemeen gevoel dat de muziek opwekt. Lyrisch en muzikaal blijf ik het een van de meest verrassende bands vinden, zoals een reviewer over deze plaat mooi zei: een spreidstand tussen Sigur Ros en Pulp. Maar blijkbaar pakt het niet

Ik vind het heel jammer voor de band, zeker als ik zie wat dan wel opgehemeld wordt.
Ik kan er wel inkomen, in die Pulp-referentie. Het heeft ook veel lyrische wit (op hun vorige platen ook met nummers over Dostojevski, apocalyptische overstromingen, Poolse migratie) maar steeds gecombineerd met humor. Ik snap de kritiek ook wel ergens. Maar ik heb steeds het gevoel gehad bij BSP dat je die groep snapt of niet. Uit alles wat ze doen en maken blijkt dat ze werkelijk in hun eigen universum zitten (optreden op de hoogste pub in de UK, de Chinese muur, voor schapen, op een Noors eiland). Voor mensen die er niet hun volledige aandacht aan willen schenken of het gewoon niet vatten zal dit allemaal zeer business as usual klinken. Maar wanneer men laag na laag ontdekt ziet men een zeer zelfzekere, excentrieke en nolstagische band wiens muziek gewoon best te omschrijven is als British Sea Power. En daarom vind ik ze ook 10 keer zo authentiek als Arcade Fire.