MyGrain - MyGrain (2011)

Finland
Label: Spinefarm

1. Into the Parallel Universe (5:34)
  2. Shadow People (4:28)
  3. Dust Devils and Cosmic Storms (4:50)
  4. Of Immortal Aeons (5:40)
  5. A Clockwork Apocalypse (6:18)
  6. Eye of the Void (5:16)
  7. Trapped in an Hourglass (5:47)
  8. Xenomorphic (6:06)
  9. Cataclysm Child (6:29)
avatar van james_cameron
Derde schijf alweer van deze finnen, en weer een prima metalalbum vol beukende riffs en lekker afwisselende, brute zangpartijen. Dit keer iets meer progressieve elementen binnen de sound, met overwegend positief resultaat. De toevoeging van keyboard-partijen blijft een leuk aspect, al neigt dit soms wel een beetje naar kitsch. De hoge uithalen van de zanger vind ik niet zo geslaagd, maar net als één en ander uit de bocht dreigt te vliegen komt er weer een lekkere riff of vette grunt langs die de boel weer rechttrekt.

avatar van Cartman74
Damn, heerlijk album! Misschien wel het beste wat ze tot nu toe gemaak hebben. Vind net als mn voorganger de zang niet altijd even gelukkig gekozen, maar elk nummer heeft genoeg sterke momenten om dat volledig op te vangen. Tis mn favoriet van dit jaar, voorlopig. Kijk dan ook op van de lage waardering....