Monolake - Momentum (2003)

Duitsland

4. White_II (9:27)
  5. Tetris (7:41)
  6. Excentric (6:21)
  7. Reminiscence (9:00)
  8. Stratosphere [Edit] (8:57)
  9. Credit (7:29)
Wat een meesterlijk album! Heerlijk rustgevende muziek met veel variaties. De producers van Monolake weten precies hoe je kwaliteit muziek moet maken. Vooral Cern en Reminescence zijn geweldig. Voor diegene die nog nooit van Monolake gehoord hebben en toch van electronische minimalisme/lounge houden raad ik dit ten hoogste aan! Een 4,5 *

avatar van cichlisuite
helemaal mee eens, ik vind dit ook vooral een album voor op een glooiende snelweg met dennewouden ernaast.
Dat heb ik overigens bij elk album van monolake, hij maakt onder de naam henke ook nog heel spannende soundscapes, weer iets heel anders dan dit maar ook zeker de moeite waard.

Sietse
Sluit ik mij helemaal bij aan, dit album ken ik dan wel niet, maar monolake is erg mooi..en Robert Henke kan ik helemaal goed pruimen.

Dito dito

Alleen zie ik geen dennewouden maar kale industriële terreinen voor me, haha! Erg sinister af en toe (Tetris) en sommige nummers zijn overweldigend sterk (Reminiscence). Voor de volledige versie van Stratosphere (met ambient-uitloop) moet je de recentelijk opnieuw gedrukte EP kopen.

avatar van orbit
Aardige plaat, die ondanks sommige sterke tracks toch niet geheel de aandacht weet vast te houden, bij sommige stukken teveel een skip-moment. Ik zal het niet vaak draaien, maar op zijn tijd wel aardig.

avatar van knots
Netlon schreef:
Dito dito

Inderdaad eerder verlaten kale industriële terreinen.
Glass House on Vimeo

Keiharde dub-techno! Cern het hoogtepunt met die trippende industriële geluiden!