A Silent Express - Now! (2010)

Rock / Pop
Label: 8ball

1. Will I Be Around
  2. I Cant's Say (I Wasn't Afraid)
  3. Come Baby Come
  10. Feel the Energy
  11. Beggin' for Love
  12. Everyday
avatar van rzasa
Niemand nog een berichtje achtergelaten hier? De band heeft halverwege vorig jaar toch de nodige aandacht gehad op 3fm, ze waren een tijdje serious talent. Niet dat dat een garantie voor kwaliteit is, maar de singles (track 1 en 5) zijn best goed. Zo zijn er nog wel een paar goede songs te vinden (vooral track 8 ), maar het is wat mij betreft net even te weinig om van een goed album te spreken. Zo'n plaat die je vast nog wel eens meeneemt als je hem voor een tientje ergens ziet liggen.
Jaren 80 synth wave
3 sterren

avatar van Frankiewentto...
Track 5 is nice, de rest boeit me niet.

avatar van blur8
De roots liggen natuurlijk bij Duran Duran.
En ja hoor ze mogen het voorprogramma verzorgen op 11 juni in het ADO Stadion te Den Haag.
Birmingham versus Heereveen.

avatar van rzasa
Ik vermaak me toch best wel met deze cd, had ik ook meer dan een tientje aan willen uitgeven. Ster erbij!

avatar van Jay van Asten
Ik hoorde deze band op 3FM al veelvuldig voorbij komen.
Metname het nummer ''Will I be around'' was meerdere keren per dag te horen.
Het nummer was geloof ik ook al uitgeroepen als meestgedraaid op 3FM.
Al is ''Will I be around'' nooit een nummer geweest waar ik het volume voor omhoog zou gooien.
Sterker nog, mijn aandacht voor de band was pas gewekt na het uitkomen van ''Never saw this coming''.
Ook ''I can't say (I wasn't afraid)'' viel bij mij in zeer goede aarde.
Ik ben na de tweede (naar mijn mening) goede single maar eens gaan rondzoeken naar het bijbehorende album.
Uiteraard gevonden, beluisterd en uiteindelijk gedownload én gekocht.
Wat mij ontzettend bevalt aan dit album is dat de algehele stijl een heerlijke vleug jaren 80 Synth.pop bevat.
En daar word ik dan weer ontzettend blij van,...de jaren 80 zijn dik vertegenwoordigd in mijn persoonlijke muziek verzameling.
Mij hoor je daarom ook niet klagen over nieuw tallent geinspireerd door muziek stijlen uit de 80s.
Wat de heren zelf al aangaven; Duran Duran is in vrij duidelijke vlagen terug te horen als inspiratiebron.
En ze zijn ervoor beloond ook,...door Duran Duran persoonlijk........ze hebben er mooi een voorprogramma uit weten te slepen..
''Feel the energy'' is 1 van m'n favoriete nummers met duidelijke ''Duran Duran inspiratie''.
De andere genoemde naam ''Simple Minds'' heeft wat mij betreft ook z'n bijdrage geleverd aan dit album,......''Catch you for a ride'' is voor mij het mooiste voorbeeld daarvan.
Dit album mag voor de leek dan muziekaal gezien als mix van Duran Duran en Simple minds door het leven gaan,....toch vind ik dat hun eigen inbreng daar niet onder lijdt.
Ze hebben toch wel een duidelijk eigen accent op de nummers weten te leggen.
Je herkend de nummers als het ware goed als ''A Silent Express''.....en dat is wat mij betreft een goede zaak.
Verder is dit een album dat erg prettig weg luisterd,......ook op de achtergrond tijdens een gezellig avondje met vrienden of what ever....
Ik ben dit album tevens meer gaan waarderen naarmate ik vaker luisterde,...maar dat is eigenlijk meer regel dan uitzondering bij mij...
Maar al bij al,....3,5 welverdiende sterren voor de heren van A Silent Express...

Iemand nog een idee of deze band nog muziek maakt? Al jaren niks meer van gehoord, maar vond i will be around en i never saw this coming toch leuke nummers.