Dornenreich - Flammentriebe (2011)

Oostenrijk
Label: Prophecy

1. Flammenmensch (4:57)
  2. Der Wunde Trieb (5:05)
  3. Tief Im Land (5:02)
  4. Wolfpuls (7:22)
  5. Wandel Geschehe (6:23)
  6. Fährte der Nacht (4:49)
  7. In Allen Weben (5:17)
  8. Erst Deine Träne Löscht den Brand (7:55)
avatar van wizard
Van Dornenreich ken ik alleen dit album en daar blijft het ook bij, vrees ik. Vorig jaar kwam ik herhaaldelijk nauwelijks door Flammentriebe heen. Nu ik het nog een keer beluister, is het niet anders.
Wat is er mis met dit album? Ten eerste vind ik het tempo vaak te laag liggen voor een black metal plaat. Ten tweede komen de nummers wat simpel over. Daarnaast voegen de strijkers nauwelijks iets toe, soms zijn ze gewoonweg irritant. Bovendien vind ik de Duitstalige vocalen hier ook nog eens niet mooi.
Bij een (black) metalplaat verwacht ik dat agressie of, in het geval van dit soort melancholische metal, treurigheid me tegemoet komt uit mijn boxen, maar hier gebeurt gewoon helemaal niks. Ja, pas tegen het einde staat er met Erst Deine Träne Löscht den Brand komt er nog iets dat me wel raakt. Dat nummer is dan ook bijna instrumentaal, en doet sterk denken aan Agalloch.

Een ster voor de moeite, en nog eentje erbij voor Erst deine Träne.

2.0*