Mr. Partridge - Take Away / The Lure of Salvage (1980)

Avant-Garde / Rock
Label: Virgin

1. Commerciality (Signal AD) (3:11)
  2. The Day They Pulled the North Pole Down (3:55)
  3. The Forgotten Language of Light (4:23)
  4. Steam Fist Futurist (3:14)
  5. Shore Leave Ornithology (Another 1950) (5:38)
  6. Cairo (1:56)
  7. The Rotary (3:24)
  8. Madhattan (3:21)
  9. I Sit in the Snow (3:18)
  10. Work Away Tokyo Day (4:09)
  11. New Broom (5:29)
avatar van wilbur
1,0
Wat Mr.Partridge beoogd met deze verzameling bewerkingen ??
De muziek is nog erger dan de hoes. Mocht je m ergens tweedehands tegenkomen

"Niet meenemen"

avatar van heartofsoul
De muziek op dit album stelt inderdaad danig teleur, en dat is nog zwak uitgedrukt. Ooit voor NLG 16,90 op vinyl aangeschaft (het prijsje zat er nog op), liefhebber als ik was van XTC|, maar ik geloof dat ik de plaat nooit uitgezeten heb. Staat nog in mijn platenkast stof te vergaren, maar ja, ik vind de hoes zo mooi...

avatar van reptile71
Als je popmuziek verwacht (in de stijl van XTC) kom je van een koude kermis thuis als je dit voor het eerst hoort. Het ligt dus ook wel een beetje aan je insteek. Als je experimentele muziek uit de begin jaren 80 boeiend vindt, dan ga je dit best een interessante plaat vinden. Ik kan daar wel wat mee, gewoon juist omdat het compleet afwijkt van het gangbare. Dit behoort tot de experimentele afdeling van de post-punk-golf. Je bent op doortocht en wandelt even door de wondere wereld van Mr. Partridge, heerlijk toch!

avatar van heartofsoul
Uiteraard moet je wel eens verder luisteren dan je favoriete albums, in dit geval die van XTC. Zal daarom een dezer dagen nog eens terugluisteren. Het is tenslotte al zo'n 4 jaar geleden dat ik dit album voor het laatst heb gehoord. Misschien valt het kwartje alsnog. Noem trouwens eens wat namen uit de "experimentele afdeling" van de post punk, reptile71. Ik luister namelijk tamelijk breed, dus dan kunnen we zien wat je bedoelt.

avatar van reptile71
Ik bedoel daarmee 80's bands als This Heat, Breather, The Gadgets, maar ook wel Section 25. Bands die zich (vaak) meer richtten op het maken van en experimenteren met bepaalde sounds dan het maken van reguliere kop en staart nummers.

avatar van heartofsoul
This Heat ken ik van hun album Deceit; de andere namen heb ik op mijn lijstje gezet om verder te onderzoeken. Bedankt voor je tips reptile71.

avatar van reptile71
Er zijn er wel meer hoor, heartofsoul, maar ik ben enorm slecht in het onthouden van de namen van al die obscure bandjes. Heb er een aantal in mijn platenkast staan, alles doorgelopen om er een paar tussen uit te pikken. The Gadgets LP's heb ik weer te koop gezet; dat is me dan weer wat tè veel gefreak met geluidjes.

avatar van ZAP!
Een erg mooi kerstalbum. Doet mij regelmatig aan The Residents denken, maar toch anders.

avatar van ZAP!
Nog maar eens geluisterd, o dennenboom wat is deze takkenherrie (valt mee hoor, death metal fans) wonderschoon. Met dank aan de mention van Poles Apart bij deze, bij deze.