Olivia Pedroli - The Den (2010)

Zwitserland

8. I Play (4:23)
  9. House (4:50)
  10. Silent Emily (9:31)
  11. Missing * (3:55)
  12. Something in the Way * (3:54)
  13. Stay [Remix by Christophe Calpini] * (4:54)
  14. To Be You [Remix by Kangding Ray] * (6:11)
  15. You Caught Me [Remix by Fauve] * (5:13)
avatar van muziekobsessie
heel heel heel erg mooi dit! ik hoor een soort hedendaagse Linda Perhacs met prachtig orkest partijen, piano en chello en een stem waar je rillingen van krijgt. Als ik dit luister ben ik helemaal vertokken naar nergens anders....

Je hebt soms van die albums die je te laat ontdekt en daar is The Den van Olivia Pedroli er eentje van.

Zangeressen op cello hebben op voorhand al een streepje voor en als je dan net als Pedroli best gruizig van start gaat (een hoop bijgeluiden, waaronder een laag overvliegend vliegtuig) dan wekt dat interesse. Bow is met haar Joan As Police Woman-achtige zang niet het meest makkelijke nummer om mee te starten.
The Day toont al snel aan dat ook mooie melodieën niet ontbreken: melancholie alom, verpakt in wonderschone klanken met dito instrumentatie.
Het is een perfecte samenvatting van een album dat twee kanten toont: de wat grillige van het eerste nummer en de schoonheid van het tweede.
Pure folk zoals ook Vashti Bunyan het laat horen (niet mee te vergelijken overigens) en tevens folk anno nu.

Olivia Perdoli laat je huiveren, zorgt voor kippenvel en weet het voor elkaar te krijgen dat ze je het gevoel geeft een persoonlijk huiskamerconcert te geven voor jou alleen; de luisteraar die tot de gelukkigen behoort haar ontdekt te hebben of te zijn getipt (dank muziekobsessie!).

Heel erg mooi dit!

avatar van Rhythm & Poetry
Getipt door aERodynamIC, nadat het album van Graciela Maria ook aansloeg. De plaat van Olivia Pedroli is overigens niet te vergelijken met Many Places, toch luister ik ook met veel plezier naar The Den. Fragiele zang, op ingetogen en spannende instrumentaties. Het is niet moeilijk om aangegrepen te worden door de adembenemende klanken van dit album. Ik zal meegaan in de trend The Den te beoordelen met vier sterren.

avatar van muziekobsessie
knal der een halfje bovenop, wat een geweldige plaat en inderdaad vooral mooie combinatie van bizarre noise(vliegtuig tot veel vogels)en wonderschone melodieen en extra gekke instrumenten waardoor je heel veel blijft ontdekken

avatar van AOVV
Als muziekobsessie, aEro én R&P dit goed vinden, en ik de beschrijvingen hier lees, dan ga ik hier ook maar eens achteraan!

Van die drie moet je het immers hebben

Ja.

Plus, ik heb wel een boontje voor folkmuziek, en als ik woorden als cello, melancholie en fragiele zang lees, kan het normaal gezien al niet meer stuk!

avatar van AOVV
En ja hoor, dit zou zomaar eens kunnen gaan aanslaan hier. Net voor de eerste keer aan het beluisteren, en ik heb toch al enkele nummers horen passeren die me erg liggen.