Clare Maguire - Light After Dark (2011)

Label: Polydor

1. Are You Ready? (0:57)
  2. The Sword and the Shield (3:32)
  3. The Last Dance (3:34)
  4. Freedom (3:21)
  5. I Surrender (3:45)
  6. Bullet (3:28)
  7. The Happiest Pretenders (3:56)
  8. Sweet Lie (3:56)
  9. Break These Chains (3:34)
  10. You're Electric (3:57)
  11. Ain't Nobody (3:56)
  12. Light After Dark (3:58)
  13. This Is Not the End (3:21)
  14. Lucky *
  15. Burn *
Al in een vroeg stadium werd deze dame me getipt door een kennis die ik qua smaak altijd prima kan volgen.
Het album was nog niet uit en wat ik ervan hoorde vond ik in de categorie 'wel aardig, niet schokkend' vallen.
Nu ik het hele album wel ken kan ik niet anders concluderen. Soms zie ik de naam Kate Bush voorbijkomen en dat is wat vergezocht vind ik zelf. Het is ook veel meer pop dan wat La Bush vertolkt. De naam Texas die ik hier voorbij zie komen snap ik veel beter.
Ik heb niks tegen pop en ook niet tegen gladde pop en al helemaal niet als het goed gedaan wordt en dat is zeker het geval op dit Light after Dark.
Dat user sanquin zo enthousiast reageert verbaast me dan ook helemaal niks gezien zijn liefde voor de band Hurts. Ik vind dit namelijk in dezelfde categorie vallen. Niet dat het vergelijkbaar is, maar ergens past het toch wel in hetzelfde plaatje.

Clare Maguire verzorgt fijne pop met een flinterdun soulrandje. Zoiets als Sophie Ellis-Bextor ook doet.
Het is zeer verzorgde pop, met liefde gemaakt en vertolkt waardoor het kwaliteit heeft.
Maar daarbij toch wel die opmerking dat het allemaal heel aardig is, maar niet schokkend waardoor ik er vooralsnog ook niet laaiend enthousiast over kan worden. Gewoon leuke afwisseling op wat ik normaliter regelmatig draai.

avatar van Emile93
Nog regelmatig zet ik dit album even op. Clare neemt je helemaal mee in haar muziek op dit album. Prachtige muziek en arrangementen en Clare's stem is natuurlijk