Bob Marley & The Wailers - Live Forever (2011)

Alternatieve titel: September 23, 1980 * Stanley Theater * Pittsburgh, PA

Jamaica
Reggae
Label: Tuff Gong

1. Greetings (0:31)
  2. Natural Mystic (4:41)
  3. Positive Vibration (4:47)
  4. Burnin' and Lootin' (3:35)
  5. Them Belly Full (3:47)
  6. The Heathen (4:25)
  7. Running Away (2:51)
  8. Crazy Baldhead (5:02)
  9. War / No More Trouble (6:04)
  10. Zimbabwe (3:39)
  11. Zion Train (3:50)
  12. No Woman No Cry (6:05)
  13. Jamming (4:31)
  14. Exodus (7:02)
  15. Redemption Song (4:08)
  16. Coming in from the Cold (3:37)
  17. Could You Be Loved (7:41)
  18. Is This Love (3:37)
  19. Work (4:15)
  20. Get Up Stand Up (6:38)
avatar van reptile71
Dit album is een musthave voor elke Bob Marley fan. Uitgebracht in een prachtig vormgegeven hoes die openklapt als een boek, welke 3 lp's bevat, 2 cd's en een boekje met vnl. foto's. Ondanks dat Bob Marley enkele dagen voor dit optreden in elkaar was gezakt tijdens het joggen en het tot de dag van het optreden onzeker was of hij kon optreden, zet hij een spetterende set neer waarin hij alles geeft wat hij op dat moment nog in huis heeft. Het zou zijn allerlaatste optreden ooit blijken. Dat maakt dit een enorm bijzonder en uniek document met een grote emotionele waarde. Geen opname die je moet gaan vergelijken met zijn andere live-albums, maar eentje die je moet koesteren en die je moet luisteren als die van een grootmeester die zijn laatste krachten eruit perst voor zijn fans. Als liefhebber zal dit album je dan alleen maar kunnen ontroeren.

Betreft de kwaliteit van de laatste 2 nummers vond ik de volgende info: de reel-2-reel tape gebruikt voor de opname van het concert was te kort waardoor de laatste 2 nummers er niet meer op pasten. Men is jaren op zoek geweest naar opnames van de laatste 2 nummers en deze zijn gevonden, maar in een stuk mindere kwaliteit. We mogen dus überhaupt blij zijn dat de laatste 2 nummers aanwezig zijn op deze release.