Time Bandits - Greatest Hits (1990)

Label: CBS

1. Live It Up (4:51)
  2. Sister Paradise (6:21)
  3. I'm Specialized in You (3:53)
  4. Listen to the Man with the Golden Voice (5:11)
  5. I'm Only Shooting Love (4:54)
  6. How Does It Feel (6:15)
  7. Star (4:19)
  8. Endless Road (4:21)
  9. Only a Fool (5:01)
  10. I Won't Steal Away (4:44)
  11. We'll Be Dancing (4:01)
  12. Wildfire (3:48)
  13. I'm Only Shooting Love [Usa Remix] * (7:20)
  14. I'm Specialized in You [Extended Version] * (6:01)
Marcel²
Dit zijn zo beetje hun bekende singles volgen mij. Deze cd heb ik wel, de losse albums niet. Leuke popliedjes van vroeger.

avatar van dynamo d
Best lekkere muziek hebben de Time Bandits gemaakt. Beste nummer: Live It Up. Maar ook I'm Specialized in You en Endless Road zijn goede nummers. Kortom, goede verzamelaar van deze Nederlandse band o.l.v. Alides Hidding.

avatar van Edwin
In de jaren 80 was dit inderdaad een van de betere Nederlandse bands. Naast de Nits en de Golden Earring hadden we destijds ook niet zo veel keus wat betreft Engelstalige nederpop, dus was dit zeer welkom. Overigens ken ik ook alleen de singles. De hoge, iele stem van Alides vond ik altijd wel een minpunt, maar niettemin is deze verzamelaar een CD-tje waar ik graag nog eens de hand op zou willen leggen .

avatar van Janz
Edwin schreef:

Laten we de Time Bandits wel in hun proporties blijven zien. Het was leuke dancepop wat de jongens maakten, niets meer en niets minder. Maar om ze nu in een adem te noemen met Nits en Golden Earring gaat wel erg ver. Dat is het zelfde als Ajax en PSV vergelijken met Go Ahead Eagles. Overigens: m.i. is er geen gebrek aan engelstalig repertoire in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek.

avatar van dynamo d
Wat Engelstalig repertoire in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek betreft: De Jaren '80 kenden een aantal zeer goede Nederlandse New Wave bands zoals The Thought, The Dutch en Buster Smiles! Ook Maarten Peters (& The Dream) maakte uitstekende pop/rock-muziek.

Janz schreef:

De Nits en The Golden Earring zijn natuurlijk van een geheel andere orde, ben ik helemaal met je eens, maar ik wilde slechts aangeven dat het aanbod van Engelstalige nederpop met in principe internationale potentie zeer beperkt was in die bewuste periode. Clan of Xymox hoort daar zeker ook bij en verder schieten mij op dit moment Earth & Fire, Ten Sharp, Barrelhouse en Gruppo Sportivo te binnen. Ongeacht je persoonlijke smaak toch muziek met een bepaalde kwaliteit, die je 20 jaar na dato nog gerust kunt opzetten.

Janz schreef:

Gebrek misschien niet, maar Luv, Dolly Dots, Gerard Joling, BZN, The Cats en Roberto Jacketti waren niet aan mij besteed .

dynamo d schreef:

Interessant Dynamo, maar dergelijke CD's zullen wel niet zo makkelijk meer te vinden zijn, vrees ik.

Edwin schreef:

Edwin, altijd positief blijven. Bij Fonos worden LP's in CD's omgezet en zijn deze bands nog wel te vinden:

avatar van Hans Brouwer
dynamo d schreef:

Maar wel prijzig

avatar van monique
leuke verzamelaar,ik draai deze dan nog vrij regelmatig

avatar van FunkStar
Lekkere CD! Jammer dat de solo hit van Alides Hidding 'Hollywood Seven' er niet opstaat.

Time Bandits hoorden met Spargo en Mai Tai toen wel bij de top 40 bandjes die internationaal hitpotentie hadden. Alleen vond ik Alides Hidding altijd een arrogante uitstraling hebben. Ik heb hem zo'n 2 jaar geleden live gehoord, en dat viel zwaar tegen; kwam niet echt uit de verf. Wel vervolgens dit album aangeschaft want de liedjes waren echt wel oke.

avatar van musicfriek
Eind december 1985. Friek zat gespannen met cassettedeck te wachten tot de top 100 over dat jaar begon, want ik MOEST en zou de nummer 100 hebben van dat jaar

En nog steeds is dit een prachtig nummer, voor mij 1 van de vele perfecte popsongs uit de 80's. Nooit hoger gekomen dan nummer 16 in de top 40, maar wat een juweel blijft dit

Ik heb het over: Endless Road!

EVANSHEWSON
1,3,4 en 5 waren ook in België terecht hits of halve hits. Deze band kon echt wel wat. Bestaan ze nog ??

Dit geeft een goed overzicht van hun kunnen vind ik.

Pieter Paal
Als ik sommige tracks goed vind, ligt het dan aan mij? Is dit foute muziek?

avatar van Hans Brouwer
@Pieter Paal: wat is goede muziek , wat is foute muziek . Daar kan men uren over discussiëren . Ik heb de muziek van Time Bandits nooit als fout ervaren .

Sheplays
Ha, deze heb ik in de jaren tachtig nog gezien! Fantastisch leuke band live kan ik me herinneren. De frontman had misschien wel een beetje hautaine uitstraling, hij is een prima muzikant! Ze toeren weer, zie website.

Pieter Paal
Nummers zoals 'Live it up' en 'Listen to the man with the golden voice' vind ik helemaal super, maar op de meeste songs klinkt Alides Hidding's stem een beetje als Boy George en soms lijkt het met die backing vocals ook wel op de Bee Gees.
Voor Polydor bracht Alides in 1980 de gave single 'Hollywood seven' uit dat een hitje werd. Helaas is dat nummer alleen maar op 'Top 40 Hitdossier: 1979-1980 (2001)' terug te vinden.

avatar van LucM
In de eerste helft van de jaren '80 scoorde deze band verscheidene hits waarbij de kopstem Alides Hidding het voornaamste handelsmerk is. Een aantal leuke nummers staan hierop met als beste "Live It Up", "I'm Specialized in You", "Listen to the Man with the Golden Voice" en "Endless Road".

avatar van bikkel2
Onder leiding van Alides Hidding brachten The Time Bandits typische 80's pop met een internationaal tintje .
Pakkende liedjes die goed inelkaar staken en op het juiste moment dan ook hits werden .
Zo alles op een rijtje is dit dan ook best wel een nuttig verzamelaartje .
Wel tijdgebonden want erg gelikt is het natuurlijk allemaal wel . Hidding gaat meestal de hoogte in en op ten duur begint zijn kopstem mij lichtelijk te irriteren .
Maar voor die periode maakte zij zonder meer een stel lekkere nummers . Maar echt memorabel .... voor mij niet echt .

Op dit album ontbreken m.i. nog Dancing on a String en Reach Out. En dat laatste nummer staat ook niet op een gewoon album. Hij kwam in 1984 uit op een 45-toeren plaatje en kwam toen tot nr. 35 in de top-40.

avatar van Poeha
Deze band heeft meerdere sterke singles uitgebrach en juist die stem van Alides spreekt voor mij in hun voordeel. Zoals ook, waar Pieter Paal al aan refereerde, de Bee Gees, geweldig lekker in het gehoor liggende muziek.

Wat mij betreft blijft I Won't Steal Away nog steeds één van de beste singles uit de mooie 80's.
Ook Endless Road is een waar juweeltje.
De USA Remix van I'm Only Shooting Love is ook van grote klasse.

Daarbij komt nog steeds hun optreden bij Veronica's Countdown bovendrijven (vanaf 2:18 begint het nummer echt).

Ben eigenlijk wel benieuwd hoe hun nieuwe (treffende?) album, Out of the Blue, klinkt.

De Time Bandits treden nog steeds op en Alides heeft verschillende extra bands:
- www.thetimebandits.nl[/url]
- www.thethreeoriginals.nl[/url]
- www.smokeybandit.nl[/url]

Over de opmerkingen 'live', 1983 is lang geleden, een mens wordt ouder en zeker een zanger gaat er nooit op voorruit. Nu is Alides een zeldzame krachtige man, bekijk op youtube eens de uitzendingen van 538, zijn er weinig op zijn leeftijd die het zo nadoen...

avatar van Rumours77
musicfriek schreef:

Ik heb het over: Endless Road!

Ik ben het volledig met je eens. Endless Road verreweg het beste nummer van de Time Bandits. Ik heb er de 12 inch versie nog van. Verder wel leuke muziek gemaakt die goed te versmaden was/is.