Blu - Her Favorite Colo(u)r (2009)

Uitgebracht in eigen beheer

7. When(terlude) (1:16)
  8. Silent (0:35)
  9. Pardon (2:25)
  10. Vanity (2:39)
  11. Beggars' / BlackGold (2:21)
  12. Cellin'Ls (1:26)
  13. Untitled(LovedU)2 (3:07)
  14. Peace (1:52)
Gaat alsnog uit komen.

avatar van -marco-
Rene1979 schreef:
Gaat alsnog uit komen.

Aight en

The Godlee Barnes LP as a bonus disc within this deluxe packaging.

Dus. vet.

Rene1979
En meteen de eerste 4.5 voor een 2011 album. Kende deze tracklist al een tijd die dus ongewijzigd is gebleven. Het is een megajazzy en relax album. En natuurlijk is Blu gewoon een eindbaas op de mic.

avatar van Chrisseh
En meteen de eerste 4.5 voor een 2011 album.
Alhoewel het zeker een tof album is, kan je dit toch nooit een 2011 album noemen. Ander zou je ook elke re-release uit het re-release-jaar moeten beschouwen. Dit album is dan misschien nooit officieel gereleased, maar ik zou het eerder een 2009-tape noemen

Rene1979
Tja wanneer het precies gemaakt is, zal moeilijk te pinpointen zijn vandaar dat ik het maar op een 2011 release hou.

....

Heeft niets met 'maken' te maken, het is gewoon al een hele tijd geleden 'officieel' via Blu zijn MySpace gelekt in 2009.

Check hier het MySpace bericht van Blu; 14 februari 2009. Dus een "2011 release" is met een flinke korrel zout te nemen

avatar van MAS
MAS
Ik ben benieuwd. Ik had de lek namelijk niet gecheckt. Ik denk dat ik gewoon een wacht op de cdrelease.

avatar van UmindC
Ik niet, ik had deze al een tijdje, maar nooit echt intensief geluisterd. Ga ik vandaag of morgen maar eens aandachtig aan beginnen.

Ben er in elk geval zeer benieuwd naar.

avatar van Rhythm & Poetry
Kunnen de berichten die eerst bij dit album stonden misschien terug geplaatst worden? Overigens erger ik me wel aan deze plaat, hoe goed het ook is.

avatar van UmindC
Waar erger je je dan aan?

avatar van Rhythm & Poetry
Aan deze plaat. Het feit dat het al voordat computers bestonden op het internet rondzweefde, Blu het vorig jaar al uitbracht maar toch niet en dat het nu alsnog komt.

avatar van UmindC
Ach, dat gebeurde ook bij Q-Tip. Kan Blu zelf denk ik ook niet veel aan doen.

avatar van kemm
Vond dit eigenlijk meer gepast als gratis mixtapeje, dat niveau heeft het. Leuk daar ergens in de achtergrond, maar veel vlees is hier verder niet af te knabbelen.

Rhythm & Poetry schreef:

Volledig mee eens.

Alleen is het wel een supergoed geproduceerd album. Ook de raps van Blu zijn superieur.
We houden het maar op een 2011 release omdat het album dan pas officieel het licht gaat zien.

FightForMore
Dit album is toch al eerder uitgebracht als gratis mixtape ? Morgen maar eens kijken waar dit staat en alsnog een cijfer geven!

avatar van MAS
MAS
Ja.

FightForMore schreef:
Dit album is toch al eerder uitgebracht als gratis mixtape ?
Nee joh, alleen deze eerste halve pagina gaat erover dat het al eerder is uitgebracht....

avatar van UmindC
Terug lezen is een bitch voor sommige users.

avatar van thgryda
Ik meen me te herinneren dat ik dit een aardig plaatje vond, alleen wat kort en eentonig om tot een topscore te komen. Ik ga voorlopig een 3.5 geven, eens terug intensief beluisteren want blu blijft een fijne mc

avatar van UmindC
Geluisterd, en het is een best lekker album. Alleen ongelofelijk jammer dat alle nummers zo kort duren, en het daarmee op een totale tijd van slechts een half uur uitkomt, naar iemand als Blu kan ik veel langer luisteren hoor.
De kwaliteit wordt er daardoor natuurlijk niet minder op, de beats - die geloof ik allemaal van Blu zelf afkomstig zijn - zijn erg lekker, en propvol soul. Ook de raps zijn, zoals altijd bij Blu het geval is, erg vermakelijk, had alleen dus wat langer mogen duren.
Alles licht een beetje in het verlengde van Below the Heavens, alleen dan iets minder. Wat absoluut geen schande is, omdat die plaat gewoon magistraal is.

Ik trap af met een 3,5, wat natuurlijk altijd omhoog of omlaag kan gaan.

avatar van De-noir
Dat gesprekje in Morning/Melo

YouTube - Blu - Morning/Melo

avatar van Slowgaze
Aardig album, fijne old skool-jazz samples (en dan vooral die vocalen!), maar naast het homofobe intro (wat is dat toch altijd met die Amerikanen?) vind ik Blu's flow niet zo heel fijn.

avatar van Slowgaze
Haha, is het nou echt zo erg met die release-geschiedenis?
bol.com vermeldt dit:

Nog niet verschenen - reserveer een exemplaar
Beschikbaar op 31.12.2099

Die is wel heel slecht.

avatar van Harderwiek
Ga deze snel luisteren, vorige album was echt fantastisch (nog steeds jammer dat ik hem niet heb)! Inderdaad korte nummers en dan ook nog vrij korte tracklist1 Ben benieuwd!!!

avatar van -marco-
(Re) re-lease van 15-3-11 is ook niet gehaald. Status is weer eens TBA

Dit gaat nooit uitkomen denk

De Single Amnesia is wel uitgebracht.. Wat een gedoe met Blu

Berichten over downloaden verwijderd.

avatar van Silky & Smooth
Een album wat ik al heb sinds het een gratis mixtape was op een site van Blu of Soundincolor, geloof ik. Maar daar is al genoeg over gediscussieerd, terug naar de muziek.

Een album van Blu, volledig geproduceerd door GodLeeBarnes a.k.a. Blu himself. Blu behoort tot mijn top-3 rappers, misschien wel de nummer 1 van dat lijstje. Produceren blijkt hij ook te kunnen. Dat was al duidelijk op ADayLate&ADollarShort, maar nu ook voor hemzelf.
Blu zet hier door het gebruik van oude Jazz-samples en vocals een soort film zonder geluid neer. Echt een heel duidelijk verhaal zit er niet in, maar het klinkt erg vet. Erg knap, want een groot deel kan gezien worden als skits. Dan wel met heerlijke producties eronder. Blu als rapper horen we wat minder, hier en daar een minuutje. Zijn raps en flow passen wel erg goed bij de muziek. Hoe hij overgaat na de dialoog op Morning en het begin van Melo vind ik echt heerlijk! it taste like you, but sweeter... ...Aaah... Hello, Melo.... Geweldig! Helaas verdwijnt zijn stem soms wat in de producties. Dat is eigenlijk het enige minpuntje wat ik kan vinden. Ja, misschien de korte duur, maar daardoor blijft dat film-effect wel goed bewaard.

avatar van FlyLo
Is dit niet de echte cover?