The Perceptionists - Black Dialogue (2005)

Label: Definitive Jux

1. Let's Move (3:00)
  2. People 4 Prez (2:21)
  3. Blo (3:22)
  4. Memorial Day (3:33)
  5. Love Letters (4:12)
  6. Black Dialogue (3:06)
  7. Frame Rupture (3:22)
  8. What Have We Got to Lose?!? (2:47)
  9. Party Hard (3:51)

met Guru en Camu Tao

10. Career Finders (3:46)

met Humpty Hump

11. 5 O'Clock (4:06)

met Phonte

12. Breathe in the Sun (3:59)
avatar van P Jay
Een puur, direct, hard en soms politiek getint hiphopalbum van drie Boston-helden. Mr. Lif rapt hier heel down to earth met toch nog die intellectuele inslag. Akrobatik is meer de échte straat-MC met heldere flows, een commanderend stemgeluid en om de haverklap punchlines.

De producties zijn over het algemeen erg goed. Enkele harde bangers zoals het politiek opruiende "What Have We Got to Lose" of "Let's Move", die afgewisseld worden met zachte producties zoals het romantische "Love Letters", het feel good-nummer "5 O'clock" of het prachtige "Breathe In the Sun".

Op de verschillende productiestijlen en tempo's klinken de flows en de inhoud van het tweetal erg goed en onderhoudend. Kritiek op de oorlog in Irak op de ene track ("Memorial Day"), een grappig sollicitatiegesprek op een funky beat op een andere track ("Career Finders"): het kan allemaal op dit korte doch sterke album dat zowel qua vorm als inhoud ver boven de middelmaat uitstijgt.