Glenn Hughes - From Now On... (1994)

Label: Roadrunner

1. Pickin' Up the Pieces (4:17)
  2. Lay My Body Down (4:42)
  3. The Only One (4:39)
  4. Why Don't You Stay (4:25)
  5. Walkin' on the Water (4:33)
  6. The Liar (4:34)
  7. Into the Void (6:24)
  8. You Were Always There (4:48)
  9. If You Don't Want Me To (5:14)
  10. Devil in You (4:00)
  11. Homeland (4:42)
  12. From Now On... (5:05)
  13. Burn * (6:16)
  14. You Keep On Moving * (6:26)
avatar van wizard
Glenn Hughes ken ik vooral van z’n samenwerking met Tony Iommi op Fused, en eerder al op Black Sabbath’s album Seventh Star. De zware riffs van Iommi mis ik hier en daar op From Now On, ook al omdat ze als contragewicht fungeren voor Hughes’ krachtige stem en daarmee resulteren in een gebalanceerde plaat. Ook al speelt een deel van Europe mee op dit album, het is vooral heel veel Glenn Hughes (en Jezus, maar die staat vooral vaak in de hoes, en niet in de muziek gelukkig). Soms lijkt de zang belangrijker dan de nummers waar Glenn Hughes zich doorheen zingt.
Dat wil niet zeggen dat ik dit album niks vind. Als ik voor From Now On in de stemming ben, en dat ben ik regelmatig, dan vind ik dit best een leuk album. De nummers liggen veelal goed in het gehoor. Hughes heeft uiteraard een fenomenale stem en de meeste nummers zijn ook de moeite waard, met Pickin’ Up the Pieces, Why Don’t You Stay en Devil in You als hoogtepunten. Het nogal cheesy intro van Into the Void verpest dat nummer enigszins helaas.

Een heel degelijk rockalbum.

3.5*