Matta - Prototype (2010)

10. Outlaw
avatar van Onderhond
Zeldzaam leuke dubstep.

Eens!

De laatste tijd weer meer aan het verdiepen in Electronic en vooral Ad Noiseam, na die geweldige release die ik hoorde van Niveau Zero. Mooi label is het toch. Vaak rauw, soms wat old school.

Old school zeker in het geval van dit album, met al de 90's achtige vocalen erdoorheen, maar dat in combinatie met een relatief nieuw genre als dubstep pakt het goed uit. Het zegt trouwens wel behoorlijk veel denk ik, dat ik geen dubstep fan ben, maar als Somatic Responses, Niveau Zero en dit Matta met een album komen, dat het zwaar genieten is. Veel gelaagder, beweeglijker, donkerder ook.

Album dat weinig zwakke tracks kent, maar Echo Babylon kom ik niet goed doorheen. Hoogtepunten met Mass, Inquisition part III en Solar Driftwood. Fijn spul,

avatar van Onderhond
't Zijn dit soort releases die mij toch wat ruimte geven binnen dubstep. Vind het doorgaans een leuk genre om via de radio door te krijgen in de wagen, maar deze albumjes wil ik wel eens van mezelf opzetten.

avatar van Bardt1980
Dubstep zoals ik het graag heb! Donker, zwaar en niet dicht geplamuurd met een overkill aan high pitched glitches & beeps ala Doctor P en Skrillex. Vooral de sample "Chaos Reigns" uit de film Antichrist vind ik zeer geslaagd! Daarnaast heeft Release the Freq een van de betere videoclips die ik gezien heb de laatste tijd.

avatar van orbit
Best een lekker plaatje, alhoewel niet te bijzonder verder. Gewoon lekker doorraggende dubstep met vette bas en de gebruikelijke donkere sfeer en "mroaw mroaw" geluiden. Na een paar keer luisteren weet je het wel en dan is het een aardig plaatje om zo nu en dan even aan te zetten. Maar bij de absolute top hoort dit zeker niet, daarvoor is het toch iets te standaard en heb ik het allemaal net iets te vaak eerder gehoord en beter. Die track met Chaos Reigns is wel vet inderdaad!

orbit schreef:
Maar bij de absolute top hoort dit zeker niet, daarvoor is het toch iets te standaard en heb ik het allemaal net iets te vaak eerder gehoord en beter...

Brand los zou ik zeggen

avatar van orbit
Vex'd, Broken Note, Niveau Zero, Somatic Responses, Kryptic Minds, MRK1, en dan vergeet ik nog wel een handvol.. maar ik zou best weer willen worden aangevuld op mijn beurt

avatar van Bardt1980
Broken Note is inderdaad heerlijke gitzwarte dubstep. Somatic Response en MRK1 ken ik nog niet. Dus die ga ik van de week zeker even uitchecken

Hier dan een aantal namen van mijn kant (al denk ik dat je er al een aantal kent):

Exillon, Liquid Stranger, Lorn, CDATAKILL, Eleven Tigers

avatar van orbit
Dank je, 3 namen ken ik nog niet!