Fish - Raingods with Zippos™ (1999)

Label: Roadrunner

1. Tumbledown (5:51)
  2. Mission Statement (3:59)
  3. Incomplete (3:43)

met Elisabeth Antwi

4. Tilted Cross (4:18)
  5. Faithhealer (5:00)
  6. Rites of Passage (7:41)
  7. Plague of Ghosts, a) Old Haunt (3:12)
  8. Plague of Ghosts, B) Digging Deep (6:49)
  9. Plague of Ghosts, C) Chocolate Frogs (4:04)
  10. Plague of Ghosts, D) Waving at Stars (3:12)
  11. Plague of Ghosts, E) Raingod's Dancing (4:16)
  12. Plague of Ghosts, F) Wake-Up Call (Make It Happen) (3:31)
avatar van vigil
Voor mij redelijk onbegrijpelijk dat hier slechts 85 stemmen staan. Fish heeft gemiddeld zo'n 100 stemmen per studio-album (Vigil niet meegerekend, die zit daar natuurlijk ver boven) maar deze zit daar dan nog weer redelijk ver onder. Dit album zie ik zelf als één van pijlers van Fish zijn discografie. De prijsnummers staan op de 2de helft van het album. Dan heb ik het over de machtige cover Faith Healer, het zeer ontroerende Rites of Passage en de Plague suite. Tenminste 2de helft, qua tijd komen deze drie prachtwerkjes op zo'n 36 minuten uit en dat is dus ongeveer twee derde van de totale speeltijd van dit album. Tel daar nog het heerlijk energieke rockende Mission Statement en de grillige (In de positieve zin van t woord) albumopener bij op en we hebben al bijna een perfect album. Oké ik geef toe Tilted Cross is wat anoniem maar goed we kunnen ook weer niet alles hebben toch?