Boef en de Gelogeerde Aap - Wij Zijn (2011)

Label: Top Notch

7. Zien (4:38)

met Marlon Penn

8. Ongegeneerd (3:30)
  9. Leef (4:19)
  10. Handstand & Passie (4:55)
  11. Goudkoorts (3:07)
  12. In Principe (Aldus Ake) (2:12)
  13. Neem Ze Mee (4:52)

met Oowtje/Amine

14. Waar Ga Je Heen (3:05)
MAS
Ben toch wel benieuwd naar dit album. Live vind ik de Boef en De Aap altijd wel goed. Ik hoop dat ze die energie op plaat weten over te brengen.

P-DawG
Ziet er ongelofelijk hip uit.

MAS schreef:

Ik heb ze live één keer gezien (30 minuten) en dat vond ik erg slecht. Toch heb ik goede hoop voor dit album, qua beats moest het wel goed komen.

MAS
Vreemd ik zag ze voor het eerst in 2008 of 2009 en vond hun liveshow toen al goed. Alle keren dat ik ze daarna zag vond ik ze ook erg vermakelijk. Maar misschien stel jij (net als bij albums) wat hogere eisen bij liveshows dan mij.

avatar van Rhythm & Poetry
Het lag voor een deel ook aan de dramatische backup-MC, maar ook de grappen van Aap waren vreselijk slecht (en dus uiteindelijk een slechte interactie met het publiek). Toch hoor ook ik wel dat dit duo talent heeft, hoewel ik het verschil tussen de producer en de rapper te groot vind. Aap zal een hoog niveau moeten halen wil hij op een goede manier kunnen aansluiten bij de beats. Verder mis ik nog gastbijdrages op dit album, zijn die er wel? Roscovitsch en Sticks bijvoorbeeld zouden toch niet misstaan op deze plaat.

MAS
Hun backup is inderdaad niet echt om over naar huis te schrijven. Ik neem aan dat er ook nog wel wat FTG-groep featurings op dit album komen. Rico verwacht ik ook wel op dit album.

avatar van jordkaka
Wat een vette site. Tekenen met bananen, hahaha.
Heb heel erg zin in dit album, maar Sticks, Rico of Zo Moeilijk staan hier niet op?

MAS
Dat kan ik me haast niet voorstellen. Ik denk (hoop) dat de featurings nog later bekend worden.

Vandaag waren ze bij de wereld draait door voor het promoten van het album.
off topic Ik heb het hele programma btw daar voor gekeken en wat gaan ze daar toch lomp om met muziek er word een vraag gesteld aan de artiest en daarna mogen de artiesten een versie van 1 minuut van het nummer doen. Ik vind niet dat er een hele aflevering aan de groep besteed moet worden maar het zou wel fijn zijn de groep het hele nummer mocht doen.

MAS
Dat is nou eenmaal het concept van DWDD. Ik vind het al heel wat dat er best veel rappers langskomen in het programma.

avatar van MJ_DA_MAN
Denk je: nou, misschien wordt dit wel wat, heeft de titeltrack direct weer zo'n typische zware (dubstep/grime-achtige?) beat die helemaal hip zijn de laatste jaren in dit land. Doei album.

avatar van Dungeon
ELdonkey schreef:
Vandaag waren ze bij de wereld draait door voor het promoten van het album.

Ze werden de hemel in geprezen door Mathijs over hun woordrijmelarij en zo en als ik dan kijk wat er uit kwam dan vond ik het maar erg flauw.

avatar van jordkaka
Neem het nummer Wij Zijn en dan de tekst, om dat ritmisch te laten kloppen vind ik echt knap.
Welkom d'r is een probleem
Circusactiviteiten worden gedoogd
Worden door de vingers gezien
Optelsom is een mindere scene
Waarheid blijft categorieën genoeg
Kat is nu even niet in een hoek
Categorie zoek, andere koek
Elke stijl heeft een draagvlak
Schrijvende krijgsmacht altijd strijd leverende rijmschema's
Systematisch kanonnenvoer of keizer
Elke stijl heeft een draagvlak
Schrijvende krijgsmacht altijd strijd leverende rijmschema's
Wij Zijn

avatar van Rhythm & Poetry
Het kan aan mijn Nederlands liggen, maar die tekst slaat echt helemaal nergens op.

avatar van brooklyn
MJ_DA_MAN schreef:

Ergerde ik me ook al aan toen ik ze gister bij DWDD zag. Nu ben ik het persoon die constant vernieuwing wil zien, maar allemachtig dit hebben we nou wel gehoord zeg.

MJ_DA_MAN schreef:

Is dat niet de sound die ze al jaren hebben. Tenminste kan me herinneren dat dat op hun vorige album ook zo was

De plaat staat op luisterpaal
3VOOR12 Speler - 3voor12.vpro.nl

avatar van jordkaka
Geen Sticks en Rico.... Ben hem aan het luisteren en het klinkt erg vet moet ik zeggen.

Die beat van Mosredna.

avatar van Rhythm & Poetry
De Fakkelteitgroep is moeilijk serieus te nemen als dit soort artiesten er een belangrijke rol binnen spelen. Aap raaskalt totaal onzinnige teksten op beats van Boef die niet boven het niveau van de middelmaat uitsteken. Veelal dezelfde, eentonige producties die het toegegeven live beter zullen doen dan op een plaat. Helaas ook geen boeiende gastbijdrages van bijvoorbeeld een Roscovitsch of een Fakkelbrigadier om het niveau wat op te krikken. Nee, Boef en de Aap verdwalen totaal op Wij Zijn en komen ook nooit meer terecht.

Lichtpuntjes zijn de bekendere nummers; Wij Zijn en Zien.

avatar van Delars
Echte Helden

avatar van sydbarrett
Vind dit nog alleraardigst klinken... Had er veel minder van verwacht, heb ze vaker live gezien, omdat ik soms ook wel te vinden was in 'hun scene' in Tilburg. En ja het was leuk om op los te gaan, maar ik vond het vaak muzikaal maar erg matig, ook hun eerdere uitgebrachte singles.

Vernieuwend is het idd allemaal niet, al lijkt die pretentie er wel in te zitten maja dat boeit me niet.
De beats zijn soms leuk en subtiel en de teksten zijn wisselvallig.. De stem van de aap vind ik wel chill.. Verder is het een feest der herkenning, zoals op 'Neem ze mee' die grotendeels over de krakersscene in Tilburg gaat. Misschien maakt dat 'm ook iets leuker, ik weet t niet.
Cijfer volgt nog wel...

avatar van jordkaka
"Matthijs, zoveel zout op je ei als ontbijt, lijkt vreemd. Als vreemde eend in de bijt, is het sowieso vreemd om te zien hoe een eend in de bijt, in beide benen bijt, en wegrijd in een eend die kevers vermijd."

Die zin die hij bij de DWDD ff spitte.

avatar van Stapler
MJ_DA_MAN schreef:

. Jij bent ook lekker kort door de bocht.. En ja als je er niet van houd dan maar niet nee. Boef en de Aap is ook eerder Dubstep dan HipHop dus dan heb je dat.

avatar van Stapler
Ik vind het juist wel de kracht van de rapper dat ie mooie zinnen wil maken, gewoon omdat ze mooie klinken. Het is ook meer poëzie en spoken word dan echt rap-rap. En dat op dubstepbeats. Dat maakt dit duo ook uniek binnen de scene.

avatar van jordkaka
Idd, en in die zin die ik poste zitten 9(!) 'ij' klanken. Ik vind het heerlijk klinken, maar ik houd sowieso ook wel van dubstep.

avatar van MJ_DA_MAN
Stapler schreef:
Met andere woorden: ik ben helemaal niet kort door de bocht en mijn gevoel klopt dus m.b.t. dat dubstep-achtige? Oftewel: vanwaar je (dagelijkse) irritaties richting mij?

jordkaka schreef:

Die zin die hij bij de DWDD ff spitte.

Zo lijkt het nog wat, maar op televisie kwam het echt totaal niet over. Hij had zichzelf een betere dienst gewezen als hij Matthijs normaal te woord had gestaan... Zeker omdat de muziek daarna ook echt nergens naar klonk (maar dat is altijd bij electronische muziek bij DWDD en andere programma's).

avatar van thomzi50
Hier vind je ´t interview dat ik naar aanleiding van dit album met de mannen had.

avatar van TheLegacy
Dit kan me nog niet echt bekoren, moet het zeker vaker luisteren. Wel vind ik Wij Zijn en Goudkoorts dope.

avatar van sydbarrett
vanav releaseparty 013