Wilson Pickett - Join Me and Let's Be Free (1975)

Funk / Soul
Label: RCA

1. Join Me and Let's Be Free (4:27)
  2. Let's Make Love Right (3:00)
  3. I've Got a Good Friend (4:53)
  4. Smokin' in the United Nations (3:56)
  5. Gone (3:45)
  6. Good Things (4:42)
  7. Higher Consciousness (3:06)
  8. Bailin' Hay on a Rainy Day (3:48)
  9. Mighty Mouth (3:46)
avatar van Angelo
Het laatste album van Wilson Pickett op het RCA-label voordat hij werd gedropped wegens gebrek aan succes. Het album opent met de titeltrack en da’s al gelijk een geweldig nummer, dat mede gezien de tekst en het koor bestempeld kan worden als een gospelnummer, wel een goed gospelnummer overigens. Het tweede nummer dat volgt is minstens zo bijzonder, ‘Let’s make love right’ is namelijk haast een psychedelisch soulnummer te noemen, een stijl binnen de soul die niet vaak voorkomt, en die ik ook nog niet eerder bij Wilson Pickett heb gehoord. Met ‘I’ve got a good friend’ horen we een combinatie van blues en soul, ook een nummer wat door kan als gospel. ‘Smoking in the United Nations’ laat ons weer de oude vertrouwde Pickett-sound horen: een strak soul/funk nummer, om vervolgens weer verder te gaan met het bluesy ‘Gone’. De overige nummers gaan weer richting soul/funk, waarvan ‘Bailin hay on a rainy day’ het beste en mooiste is (vooral het refrein met achtergrondkoor is erg mooi). Een album van Wilson dat vooral bijzonder is vanwege de eerste drie nummers, al zijn de overige nummers ook meer dan de moeite waard zoals bijvoorbeeld nummer 8.
Mooie hoesfoto trouwens!

avatar van Madjack71
Jammer dat ze rasartiesten als Pickett droppen bij gebrek aan succes, want gebrek aan kwaliteit kon hem i.i.g. niet verweten worden. Steekt lekker in elkaar deze vlotte soul muziek, kort en bondig gelardeerd met die geweldige stem van hem. Moet het 1ste album nog tegen komen dat mij teleursteld.