Di-rect - All Systems Go! (2005)

Label: EMI

1. Hey Boy (3:12)
  2. Hungry for Love (3:57)
  3. Cool Without You (3:23)
  4. Stuck in the Middle (3:03)
  5. 12345 (2:27)
  6. Noir (3:19)
  7. Angel Dust (4:05)
  8. The World's Gone Crazy (2:58)
  9. Sell Your Soul (3:39)
  10. Webcam Girl (2:57)
  11. Blind for You (3:45)

met Wibi Soerjadi

12. Underground Cafe (3:31)
Ook weer lekker nietszeggend maar zeker niet slecht 3*

slaemperayreon
ik heb een vriend die hier helemaal fan van is en daardoor heb ik ze nu dus allemaal moeten beluisteren. en na dit derde albumm blijft toch de brandende vraag: wat is in godsnaam het verschil tussen al die nummers en cd's? wie mij dat kan uitleggen, verdient een zetel in de hemel naast god.0.5*

Helemaal top Veel variatie (ballads, rock, zelfs een ska-nummer), en gewoon lekker om naar te luisteren. 5*

0,5
DUS......... Wat is dit slecht zeg! het is wel ironisch dat ze bij de tmf awards de awars voor de beste popact in de wacht sleepten en dat Spike de gitarist, met een nogal bedrukt gezicht zei, dat ze vorig jaar de beste rockact waren .

En spike: what's with the tatoes?

Ink
dillingerescape schreef:

En spike: what's with the tatoes?

zo ver ik me erin verdiept heb, waren die nep...
dus: spike stoer, fans onder de indruk en ook mama spike blij

0,5
Wanstaltig slechte plaat. Generieke, overgeproduceerde, commerciële rotzooi.

1,0
Dit is gewoon de ergste nederlandse rockband die ik ken. Gewoon een stelletje kooters die niet weten hoe ze met hun gitaren moeten omgaan. In al die ***clipjes van ze staan ze er een beetje bij te swingen als een stelletje debielen. Echt erg, geen goede zanger, en die gitarist (kom niet op zijn naam: zwarte haren) erger ik me zo erg aan. Kortom kappen met die rotzooi.

0,5

Wow! Da's twee keer zo hoog als mijn cijfer. You fanboy!

Sja... het zal wel 'cool' zijn om de groep te dissen, maar zo slecht als hier genoemd zijn ze nou ook weer nie. Tis wèl een goede zanger, die het vast wel in z'n eentje zal redden, mocht ie dat ambiëren.

42 schreef:
Wanstaltig slechte plaat. Generieke, overgeproduceerde, commerciële rotzooi.

Rockman schreef:

helemaal mijn mening

avatar van gemaster
Fan zal ik er nooit van worden, maar ik vind dit 10x beter te pruimen dan een Kane.

gemaster schreef:

Je deed me denken aan een quote uit een recensie van de film "Alone in the Dark".

"Praising Alone in the Dark for not being House of the Dead is like praising Sifilis for not being AIDS".

1,0
gemaster schreef:

Kane die kan tenminste spelen, en deze band kan helemaal niks. Het zijn gewoon een paar kleuters die maar wat proberen. En dan op een slechte manier. Dus 10X beter kan nooit!

avatar van gemaster
Wat interesseert het mij nou of Kane betere muzikanten heeft? Ik heb liever deze pretentieloze poprock dan die verschrikkelijke stoer doenerij van Kane.

avatar van miak
nummer 3 heet cool without you, en niet without you...

Kun je zelf verbeteren met de corrigeerfunctie (zie linksboven).

Nou nou lekker positief allemaal!! Hoewel ik het inderdaad een beetje tegen vind vallen. Hun vorige album Over the moon vond ik veel beter dan deze.
Toch vind ik het voor tussendoor best lekkere muziek 3.5 sterren:)

*Santje* schreef:

Veel variatie (ballads, rock, zelfs een ska-nummer

hier moet ik overigens toch niet zo erg van onder de indruk zijn?
ja tuurlijk proberen veel bands een gevarieerde cd te maken, zij dus ook. Het enige probleem is dat het gewoon een kopie is van hun vorige cd's .

avatar van Eddie
Wat een hoop kritiek zeg op 4 jongens die best lekkere muziek maken, ik krijg de indruk dat er een aantal users in deze discussie zijn die Di-rect afbrabden niet omdat ze het echt slecht vinden, maar puur omdat ze dit slecht willen vinden en dit aan hun stand verplicht zijn. Ik heb altijd een zwak voor ze gehad, en deze jongens beheersen wel degenlijk hun instrumenten. Zeker de drummer is gewoon een goede drummer. De songs klinken lekker en life is het een genot om naar te kijken. Ik heb tool ook ooit eens life gezien, dat is dus het sprekend voorbeeld van een stel zelfverheelijkende muziekanten die life een statisch en saai optreden weggeven. Di-rect leeft op het podium en gaan als beesten tekeer.

slaemperayreon
waarom sommigen het afkraken (tenminste, bij mij) is omdat ze soms ook best wel verwaand willen zijn en ikzelf probeer juíst als metalfan (aangezien die er niet veel zijn) er ook serieus naar te luisteren. en ik hoor dus redelijk vaak dat ze dan het principe doen van: bas tijdens de coupletten en gitaar in het refrein en door dat teveel te doen, wordt het gewoon redelijk snel eentonig. en Eddie, geloof me als ik zeg dat ik er zelf ook een tijdje fan van ben geweest. Ik heb gewoon het gevoel dat ze zich moeten ontwikkelen, want ondertussen vind ik het dus gewoon niks meer.

avatar van Eddie
Dat ze zich meer moeten ontwikkelen ben ik helemaal met je eens, ik ben er ook geen groot fan van, maar ik heb er zeker geen hekel aan dat was mijn punt en ik zal ze zeker niet afbranden. Als mede metalhead zie ik graag een lekkere goede life show en dat kunnen ze zeker. Ze mogen zich wel ontwikkelen dat ben ik met je eens, hun sound wordt na drie platen wel een beetje saai, maar die ska/reggea invloeden maken al een hoop goed.

avatar van Snappy
Ze staan nauwelijks in de voetsporen van K3!! Volgens mij zijn ze ook nog leerplichtig!

avatar van Koekebakker
Ik heb nog nooit een album van Di-Rect beluisterd en op basis van de paar liedjes die ik kende zag ik daar ook geen aanleiding toe, maar sinds gisteren ben ik compleet verslaafd aan een liedje van ze.

Eigenlijk moet ik niets hebben van dit soort post-grunge-achtige gitaarrock. En... bij klassieke muziek houd ik zelden van pianoconcerten (bijna altijd teveel gericht op virtuositeit en bijna altijd te zoet van klank). Maar als die twee elkaar ontmoeten, lijken de bezwaren elkaar exact op te heffen....

Emotion Sickness van Silverchair en David Helfgott is zo'n heerlijk voorbeeld. En Blind for You van Di-Rect en Wibi Soerjadi bevalt me op het moment zeker zo goed.

Ik begreep dat het op single uit is. Nou, laat dit dan maar een dikke hit worden!

avatar van Eddie
Ik heb een advies voor mensen die niets van Di-rect moeten hebben, ga ze eens live bekijken en je bent verkocht.

Eddie schreef:

Heb eens een gedeelte van een concert van hen op TV gezien en al stonden ze vol energie te stuiteren, de muziek blijft leeg en dertien-in-een-dozijn.

avatar van starbright boy
Eddie schreef:
ga ze eens live bekijken en je bent verkocht.

Gedaan, maar het overtuigde me niet. Maar dat heeft voor een groot gedeelte te maken met erg veel ongelofelijk suffe, saaie midtempo fabrieksliedjes.

Ik vind het wel een leuk bandje. Zal er geen albums van kopen, maar ik heb er zeker geen hekel aan. Als nederlandse band is de vergelijking met Kane snel gemaakt. En die moet ik dus echt niet.

Ik vind het wel leuke nederlandse pop hoor. Absoluut nix mis mee.

en toch vind ik (vooral het begin) van webcam girl leuk :$

over the moon was echt beter dan deze,, jammer..