Green Day - Awesome as F**k (2011)

Alternatieve titel: Awesome as Fuck

Punk / Rock
Label: Reprise

1. 21st Century Breakdown (5:51)
  2. Know Your Enemy (4:50)
  3. East Jesus Nowhere (5:08)
  4. Holiday (4:16)
  5. ¡Viva La Gloria! (4:11)
  6. Cigarettes and Valentines (2:43)
  7. Burnout (2:16)
  8. Going to Pasalacqua (4:01)
  9. J.A.R. (Jason Andrew Relva) (2:44)
  10. Who Wrote Holden Caulfield? (3:22)
  11. Geek Stink Breath (2:07)
  12. When I Come Around (3:11)
  13. She (2:39)
  14. 21 Guns (5:56)
  15. American Idiot (4:23)
  16. Wake Me Up When September Ends (3:11)
  17. Good Riddance (Time of Your Life) (2:57)
  18. Letterbomb * (4:34)
  19. Christie Road * (4:01)
  20. Paper Lanterns / 2000 Light Years Away * (6:00)
avatar van Ducoz
Wat ziet mijn oog, een nieuw nummer! Vind de cover ook wel heel cool(stiekem). Ben naar het optreden geweest in Ahoy in 2009, want als klein ventje had ik mezelf beloofd dat als ze nog eens kwamen, ik er heen zou gaan! (In 2004 was ik te jong en té laat!)

avatar van Shelter
Ik heb ze gezien in 1995, toen vond ik het een hele toffe band.
Daarna een beetje uit het oog verloren en af en toe een grappig nummertje gehoord.
Echter ik vind het meesterlijke van de eerste 3 albums of zo er wel een beetje vanaf.
Wat overblijft naar mijn mening is een leuke band die af en toe een lekker in het gehoor albumpje aflevert.

Bij de titel vraag ik me eigenlijk een beetje af hoe oud ze zijn...

Oud genoeg om Fuck niet meer zonder asterisks te durven schrijven.

Wat een vage verzamelaar is dit trouwens. Geen Longview, geen Basket Case, maar wel She en When I Come Around van Dookie? Geen Brain Stew/Jaded, maar wel Geek Stink Breath van het album daarna? Een soort greatest hits zonder de greatest hits?

avatar van starbright boy
Het is dan ook een live-album en geen Greatest Hits.

Rijnes
Omdat Bullet in a Bible een aantal bekende nummers op de lijst had hebben ze bij dit album juist andere nummers uitgekozen.

avatar van Don Cappuccino
Herman, Geek Stink Breath is ook van Insomniac. Ik ben blij dat het niet weer dezelfde nummers zijn, die heb ik al bij Bullet in A Bible gehoord.

Ah, dus dit is een live-album. Dat verklaart wel het een en ander.

avatar van Marsvin
Hun tweede live album...hun tweede...

Bullet In A Bible had verschrikkelijke kwaliteit, hopelijk is deze nu beter van kwaliteit...

Marsvin schreef:
Hun tweede live album...hun tweede...

Wat is er mis met de kwaliteit van Bullet in a Bible?

Niks, naar mijn weten

Rijnes
Zojuist gepre-orderd! Kijk uit naar deze release!

Ik ben al heel lang een groot Green Day fan en ik kijk zeker uit naar deze release! Geweldige titels. Heb ze 6 keer gezien op deze tour en het was geweldig. Burnout is zeker een van mijn favorieten en natuurlijk het tot voor kort mysterieuze "''geheime'' nummer Cigarettes and Valentines!

Toppers:
-Burnout
-Cigarettes and Valentines
-Who Wrote Holden Caulfield?

Heel vet dat ze het BIAB niet hebben gekopieerd! Ik kijk hier naar uit. Heb hem gepre-ordered en hoop hem volgende week dinsdag binnen te hebben!

Rijnes
Net via stream in zijn geheel beluisterd, fijn dat ik de eerste recensie mag schrijven!

Wat mij meteen opviel is dat het hele album me ontzettend doet denken aan een optreden van Green Day, energiek en opzwepend. Veel dingen doen me dan ook denken aan zowel Rock Werchter 2010 en afgelopen show in Ahoy. Wat Joost boven mij ook al zei; ze hebben in ieder gevoel Bullet in a Bible niet gekopieerd qua tracklist, de live cd van Awesome as Fuck lijkt dan ook totaal niet op die uit 2005. Geluidskwaliteit is super, de stem lijkt soms vervormt te zijn met autotune of iets dergelijks, maar dit is volgens mij puur door de microfoon en de ruimte van de betreffende opname. Daarnaast zingt lead zinger vrij nasaal wat ook geen mooi, vol geluid geeft aan de stem.

Persoonlijke hoogtepunten voor mij zijn de wat oudere tracks zoals Burnout, Going to Pasalacqua en Geek Stink Breath. Denk dat veel mensen hier op Musicmeter dit met me delen. Album is in zijn geheel makkelijk weg te luisteren, nummers lopen vlot in elkaar over net als in 'de liveshow'.

Minpunten? Dat ze kennelijk toch te oud worden om het album Awesome as Fuck te noemen i.p.v. F**k, misschien ook uit marketingtechnische redenen. Morgen krijg ik hem in de brievenbus, voorlopig krijgt deze van mij 4 sterren!

avatar van Ducoz
"Wat mij meteen opviel is dat het hele album me ontzettend doet denken aan een optreden van Green Day"

Wat een gekke redenering, aangezien dit gewoon een album met live registraties is..

Ducoz schreef:

HAHAHAHA, ik bedoelde een complete live-show van Green Day. De volgorde van de nummers, maar omdat ze wel random nummers van random plekken hebben gepakt klinkt het heel erg alsof je gewoon bij 1 liveshow aanwezig bent. Ik kan het niet beter uitleggen, sorry.

Gemakkelijk geld zo'n live album.....
Eerst Bullet In A Bible en nu deze..
Hmm... hadden beter 1 goed live album kunnen maken.

avatar van Tijn79
Eigenlijk heeft Rijnes voor mij al het commentaar gegeven wat ik zou willen geven.
Verder voeg ik er nog aan toe dat ik het een lekkere cd vind, ik vind hem zelf wat beter dan BIAB

kluivie
Echt een super plaat!

Natuurlijk meteen op 18 maart gekocht!
Heb hem nu een paar keer geluisterd en ik moet zeggen dat het zeker wel een goed album van Green Day is! De DVD is ook leuk.

Toch vind ik het pas echt lekker worden vanaf nummer 6, niet dat de eerste 5 nummers slecht zijn, maar ik vind ze best lang duren en ik hou toch meer van de oudere Green Day stijl.
Going to Pasalacqua en Who Wrote Holden Caulfield? zijn toch wel mijn favorieten van dit album.
21 Guns en Good Riddance zijn ook erg mooi gespeeld.

Het lijkt idd of het van 1 optreden is, maar in bijna elk nummer hoor je Billie een andere stad schreeuwen, wat opzich wel een "grappig" effect geeft. De nummers hebben ook allemaal een lekkere sfeer, het voelt alsof je bij het optreden bent, altijd leuk.
Denk dat ik hem even goed vind als Bullet in a Bible (heel goed dus)

PriestMaiden
Wederom een sterk live album, maar de tracklist kon ietsje beter (waar is bijvoorbeeld Basket Case en American Idiot). Maar het voordeel is dat we nu iets minder voor de hand liggende nummers te horen krijgen (Burnout, Going to Pasalacqua,...).

PriestMaiden schreef:

American Idiot staat er keurig op hoor!

avatar van Don Cappuccino
Ik heb nu het livealbum wat vaker gehoord en het geluid valt behoorlijk tegen en de achtergrondzang klinkt heel raar. De live-DVD is erg leuk, alleen valt het extreme hey ho gehalte op. Dit gaat mij op een gegeven moment enorm op de zenuwen werken.

PriestMaiden
Rijnes schreef:

American Idiot staat er keurig op hoor!

Ja idd zal niet goed bij mijn gedachte geweest zijn toen

avatar van Naminanu
Ik heb ze live gezien bij Rock werchter vorig jaar en dat was echt ontzettend vet, poeh he! Ik het speelde vast nog een beetje mee, dat we net Brazillie uit het WK hadden gekickd, maar het was een gruwelijk vette show! En zo komt dat gevoel een beetje terug met dit album!

PriestMaiden schreef:
Wederom een sterk live album.

Ik las her en der wat wisselende recensies over dit live album van Green Day. Dat verbaasde mij, want het is toch een erg goede live band met aanstekelijke live songs. Ik kan alleen maar zeggen dat je dit ook terug hoort op de live cd. Een afwisselende tracklist, lekker strak gespeeld. Dat is Green Day toch? Het geluid is ook prima. Je hoort de band goed op de voorgrond en ook duidelijk het publiek, maar weer niet hinderlijk. Prima voor mij.

Ik heb via (legale) download nog vier dvd audio-nummers aan de tracklist toegevoegd, die echt de moeite waard zijn: Static Age, Welcome To Paradise, My Generation (sterke Who-cover!) en American Eulogy. Het mindere Good Riddance, akoestisch meegezongen, heb ik eraf gegooid. Zo heb je 20 aardige tot echt goede punk/rock nummers door een prima live-band. Static Age is zelfs ronduit briljant te noemen, met een geweldige saxofoon solo. Het is weer wel verbazingwekkend dat dit nummer dan weer niet op de cd staat. Net als Welcome To Paradise trouwens: wat een bas alleen al zeg!

Wat er wel op staat en echt goed is zijn bijvoorbeeld Who Wrote Holden Caulfield, Holiday, Geek Stink Breath & American Idiot. Ondanks dat dit album in steden over de hele wereld is opgenomen zit er toch een lekker sfeertje in. Het is dan ook alles bij elkaar de moeite waard dit live album. Met de bonus dvd audio-tracks zou ik het nog wat hoger waarderen dan de 4,0* nu.

avatar van Tijn79
Ik heb enkele dagen terug de DVD ook maar eens bekeken en die valt me toch ietwat tegen.
Met name de inspiratieloze uitvoering van 'My Generation'
Ik heb vele betere (bootleg) DVD's van ze gezien

Met dit live-album laat Green Day weer eens zien dat ze meer dan alleen een afgezaagd pop-punk bandje zijn. Energiek met geweldige songs, dat is Awesome As F**k in 4 woorden. Naast het nieuwe repetoir spelen de mannen ook veel oude songs die erg goed bij mij in de smaak vallen. Het nieuwe nummer "' Cigarettes and Valentines'' dat na zo'n 7 jaar eindelijk tot gehoren komt, is de kers op de taart. Het album geeft HET ultieme live-gevoel van Green Day. Wie ze ooit live heeft zien optreden, zal begrijpen wat ik bedoel. Het album laat Green Day van zijn beste kant horen met klassiekers als American Idiot en 21 Guns tot onbekendere maar zeker niet mindere nummers als J.A.R en Going to Pasalaqua. Een prachtig live-album als je het mij vraagt!

avatar van Gloeilamp
Don Cappuccino schreef:

Daar kan ik me ook erg over irriteren want verder speelt de band erg goed. Ik heb Green Day twee jaar terug op Pinkpop gezien en zie ze volgend jaar op Rock Werchter. Live is het altijd wel een leuk feestje bij Green Day