Green Day - Awesome as F**k (2011)

Alternatieve titel: Awesome as Fuck

Punk / Rock
Label: Reprise

1. 21st Century Breakdown (5:51)
  2. Know Your Enemy (4:50)
  3. East Jesus Nowhere (5:08)
  4. Holiday (4:16)
  5. ¡Viva La Gloria! (4:11)
  6. Cigarettes and Valentines (2:43)
  7. Burnout (2:16)
  8. Going to Pasalacqua (4:01)
  9. J.A.R. (Jason Andrew Relva) (2:44)
  10. Who Wrote Holden Caulfield? (3:22)
  11. Geek Stink Breath (2:07)
  12. When I Come Around (3:11)
  13. She (2:39)
  14. 21 Guns (5:56)
  15. American Idiot (4:23)
  16. Wake Me Up When September Ends (3:11)
  17. Good Riddance (Time of Your Life) (2:57)
  18. Letterbomb * (4:34)
  19. Christie Road * (4:01)
  20. Paper Lanterns / 2000 Light Years Away * (6:00)
PriestMaiden schreef:
Wederom een sterk live album.

Ik las her en der wat wisselende recensies over dit live album van Green Day. Dat verbaasde mij, want het is toch een erg goede live band met aanstekelijke live songs. Ik kan alleen maar zeggen dat je dit ook terug hoort op de live cd. Een afwisselende tracklist, lekker strak gespeeld. Dat is Green Day toch? Het geluid is ook prima. Je hoort de band goed op de voorgrond en ook duidelijk het publiek, maar weer niet hinderlijk. Prima voor mij.

Ik heb via (legale) download nog vier dvd audio-nummers aan de tracklist toegevoegd, die echt de moeite waard zijn: Static Age, Welcome To Paradise, My Generation (sterke Who-cover!) en American Eulogy. Het mindere Good Riddance, akoestisch meegezongen, heb ik eraf gegooid. Zo heb je 20 aardige tot echt goede punk/rock nummers door een prima live-band. Static Age is zelfs ronduit briljant te noemen, met een geweldige saxofoon solo. Het is weer wel verbazingwekkend dat dit nummer dan weer niet op de cd staat. Net als Welcome To Paradise trouwens: wat een bas alleen al zeg!

Wat er wel op staat en echt goed is zijn bijvoorbeeld Who Wrote Holden Caulfield, Holiday, Geek Stink Breath & American Idiot. Ondanks dat dit album in steden over de hele wereld is opgenomen zit er toch een lekker sfeertje in. Het is dan ook alles bij elkaar de moeite waard dit live album. Met de bonus dvd audio-tracks zou ik het nog wat hoger waarderen dan de 4,0* nu.