Trijntje Oosterhuis - Sundays in New York (2011)

Pop / Jazz
Label: EMI

1. Everything Has Changed (Imaani's Song) (3:21)
  2. Ain't Nothing Like the Real Thing (3:39)

met Frank McComb

3. Oh What a Beautiful Morning (4:09)
  4. People Get Ready (4:53)
  5. Trust in Me (3:51)
  6. Another Saturday Night (3:47)
  7. I Wish You Love (4:00)
  8. Crying over You (4:33)
  9. When I Fall in Love * (4:46)
  10. Here You Come Again * (3:35)
  11. The Best Things in Life Are Free (2:20)
  12. Try a Little Tenderness * (5:05)
  13. It's Too Soon to Know * (3:33)
  14. Everything Has Changed [Instrumental] * (3:07)

met Candy Dulfer

15. You and I (4:58)
avatar van sq
sq
Wel dat is m dan. De Trijntje CD die zijn release beleefde door een verspreiding bij het Algemeen dagblad. Ik ben er gisteren echt speciaal vroeg voor opgestaan, want waar de CD me toch wat tegenvalt, vind ik de actie echt een geweldig initiatief.
Voor het album zelf lijkt ook alles uit de kast gehaald om het tot een succes te maken. De bigband-begeleiding is sterk en Trijntje zingt alsof het voor het laatst moet zijn. Het hele geluid is echter weinig prikkelend, zelfs wat ouderwets. Dat gevoel wordt versterkt door de toch wat ongelukkige repertoirekeus (o.a. klassiekers uit de soul); die hoor je liever wat bescheiden jazzy gebracht dan opgepompt in een grootse performance inclusief uithalen die vervelende associaties geven met foute R&B. Trijntje Oosterhuis lijkt haar diva-status te willen bevestigen met een CD van ´internationale allure´.
Ik blijf haar wel waarderen als een van de betere zangeressen van ons land, maar hoor dan toch liever de Trijntje uit de beginperiode (als zangeres van Total Touch) dan dit.