Edna Wright - Oops! Here I Go Again (1977)

1 stem

Soul
Label: RCA

1. Oops! Here I Go Again (3:52)
  2. Spend the Nights with Me (4:02)
  3. Tomorrow May Never Come (3:35)
  4. Nothing Comes to a Sleeper (But a Dream) (4:05)
  5. You Can't See the Forrest (For the Trees) (6:12)
  6. Come Down (Get Your Head Out of the Clouds) (5:44)
  7. If the Price Is Right (6:24)
avatar van Angelo
Edna Wright maakte voordat ze dit album uitbracht, deel uit van de groep Honey Cone. Die groep scoorde in hun thuisland in 1971 een no.1 hit op de Billboard Hot 100 met de hit-single 'Want ads'. Dat nummer is co-written en geproduceerd door Greg Perry. Toen in 1973 de formatie Honey Cone ophield te bestaan, begon Edna Wright aan haar solo-carrière. Drie jaar later bracht ze dan haar eerste -en enige- plaat uit op het RCA-label, maar is helaas aan het pubiek kennelijk voorbij gegaan.
De titeltrack 'Oops! here I go again' werd later gesampled door De La Soul in hun nummer 'Pass the plugs', en het nummer is hier en daar dan ook een tamelijk bekend nummer. Dat is het overige materiaal op dit album echter niet, want het album werd niet het succes waarop gehoopt werd. Dat betekent overigens niet dat het een slecht album is, integendeel, want deze gehele plaat is (ook) geproduceerd door Greg Perry, die tevens co-writer is van alle zeven nummers die hierop staan.
Oké, eerlijk is eerlijk. Echte hoogstandjes zijn het niet, maar inhoudelijk klinkt het best lekker allemaal. Vooral 'Tomorrow may never come' vind ik wel een erg fijn liedje. In zekere zin een funky nummer, maar wel erg ingetogen en bescheiden gehouden. Dat geldt overigens niet voor 'You can't see the forest (for the trees)', want dat nummer knalt echt je speakers uit. Bovendien vind ik dat specifieke nummer ook redelijk modern aangelegd. Vooral de instrumentatie is echt lekker funky! De overige nummers missen net dat beetje kracht of memorabele dat ze eigenlijk wel nodig hebben, om het album tot een hele ruime voldoende te brengen. 'If the price is right' mag er trouwens ook wel zijn. Maar ach, over het algemeen gewoon een oké album hoor. Ik heb er niet veel op aan te merken. Gewoon prima!