Yuck - Yuck (2011)

1. Get Away (3:36)
  2. The Wall (3:57)
  3. Shook Down (3:27)
  4. Holing Out (4:11)
  5. Suicide Policeman (3:15)
  6. Georgia (3:36)
  7. Suck (4:19)
  8. Stutter (3:42)
  9. Operation (3:47)
  10. Sunday (4:23)
  11. Rose Giver a Lilly (4:06)
  12. Rubber (7:14)
  13. The Base of a Deam Is Empty *
  14. Milkshake *
  15. Natsu Nandesu *
  16. Doctors in My Bed *
  17. Coconut Bible *
  18. Soothe Me *
avatar van jorro
Yuck is een Britse band die bekendstaat om hun mix van noise pop en alternatieve rock. Ze zijn opgericht in 2009 en maakten snel indruk met hun energieke geluid en rauwe gitaren. De muziek van Yuck doet denken aan de jaren ’90, met invloeden van bands zoals Dinosaur Jr. en Sonic Youth. Hun debuutalbum, Yuck, kwam uit in 2011 en kreeg veel positieve reacties van zowel fans als critici. De band combineert harde, gruizige gitaren met dromerige melodieën. Yuck is een aanrader voor liefhebbers van stevige rock met een nostalgische toon.

Het debuutalbum van Yuck, simpelweg Yuck genoemd, is een muzikale reis met ups en downs. Een aantal songs zitten vol rauwe energie en nostalgie. En die nummers voelen als een liefdesbrief aan de alternatieve rock en noise pop van de jaren ’90. Maar het album heeft ook een aantal zwakkere momenten.

Het is duidelijk dat Yuck deels geïnspireerd is door iconische bands uit het verleden, zoals My Bloody Valentine en Pavement. Toch voelen de nummers niet als een kopie. De band weet oude invloeden te mengen met een frisse, eigentijdse benadering. Nummers zoals The Wall openen met een muur van gruizige gitaren.

Naast het harde werk heeft Yuck ook een zachtere kant. Deze tracks voelen iets minder sterk aan en gaan wat verloren tussen de hoogtepunten. Het is duidelijk dat je luistert naar een band die zich nog volop ontwikkelt, maar dat maakt het juist spannend.

Yuck is een album dat perfect is voor iedereen die houdt van ongepolijste, eerlijke rockmuziek. Het brengt je terug naar een tijd waarin muziek ging om gevoel en energie, niet om perfectie. De combinatie van harde gitaren en zachte melodieën maakt het een afwisselende luisterervaring die blijft boeien.

1. Get Away – 7,5
11. Rose Giver a Lilly - 6
12. Rubber - 8
13. The Base of a Deam Is Empty - 7
14. Milkshake – 7.5
15. Natsu Nandesu (niet aanwezig; wel Cousin Corona)
16. Doctors in My Bed - 7
17. Coconut Bible - 6