Satellite - A Street Between Sunrise and Sunset (2003)

Polen
Label: Metal Mind

1. The Evening Wind (12:45)
  2. On the Run (14:51)
  3. Midnight Snow (4:59)
  4. No Disgrace (5:34)
  5. Not Afraid (3:56)
  6. Now (10:14)
  7. Fight (4:29)
  8. A Street Between Sunrise and Sunset (11:18)
  9. Children (6:28)
avatar van outoftheblue
Groeiplaat die beter wordt naarmate je hem draait. Gun het een paar luisterbeurten en de plaat wurmt zich in je brein om daar niet gauw meer weg te gaan...

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Casartelli schreef:
Misschien ga ik er binnenkort ook eens goed voor zitten, maar als ik dan in een eerlijke bui ben, is de kans op verlaging groter dan die op verhoging, vrees ik.
"Binnenkort" is een rekbaar begrip, maar van de week had ik hem weer eens in de speler en dat kost inderdaad een halve ster.

Vooropgesteld: de rammeldrums van Wojtek Szadkowski zijn ruim voldoende om van een eigen geluid te kunnen spreken en met name in On the Run en het titelnummer zitten een paar sterke passages. In te veel andere nummers ontbreekt evenwel elke vorm van urgentie. Het gehoopte contrast tussen de lange en de korte nummers blijft uit (dat de nummers vaak in elkaar overlopen helpt niet mee).

Het lag voor de hand hier de doorstart van Collage in te zien, maar productioneel is het al zo'n dag-nachtverschil dat dat verband snel weer vergeten is. En qua niveau van de composities is Moonshine (de beste 3-4 nummers ervan althans) hier toch ook wel ver weg.