Red - Until We Have Faces (2011)

Label: Essential

1. Feed the Machine (5:11)
  2. Faceless (3:24)
  3. Lie to Me (Denial) (4:15)
  4. Let It Burn (4:58)
  5. Buried Beneath (3:47)
  6. Not Alone (4:08)
  7. Watch You Crawl (3:43)
  8. The Outside (3:14)
  9. Who We Are (3:54)
  10. Best Is Yet to Come (4:05)
  11. Hymn for the Missing (5:38)
avatar van james_cameron
Derde en wat mij betreft beste album van de band tot nu toe, met een weloverwogen mengeling van stevige amerikaanse rock en zwijmelballads. Die ballads drukken de pret een beetje, ook al zijn ze goed uitgevoerd. Ze halen de vaart wat uit de plaat. De stevige songs zijn echter goed genoeg om dit te compenseren. Door de vele electronische effecten doet opener Feed The Machine sterk denken aan Celldweller. Ook in latere songs lijkt de massief geproduceerde, bombastische rock met een metalen randje wel iets op de sound van die band. Alles klinkt in ieder geval heerlijk vet en overweldigend.

ElsenaarMetal
De derde CD van mijn favoriete band. en misschien wel hun beste tot op heden.
Openingsnummer Feed the machine is een echte killer. stevig gitaarwerk, sterk gezongen, en een mooi emotioneel einde.
opvolger Faceless doet bij de intro een beetje denken aan "Breath Into Me" maar brengt daar snel verandering in. goede teksten, lekkere breakdown en een klasse eerste single.
Lie to Me heeft een killer intro, lekkere coupletes en sterke catchy refrein, het nummer is er goed uitgewerkt en maakt dit één van de betere nummers op de plaat.
Let It Burn, de eerste ballad van de CD. geen slecht nummer, maar doet mij verder niet heel veel. de muziek en zang zit goed in elkaar en daardoor weet het nummer me niet zo ver te krijgen om te skippen.
Buried beneath. geld een beetje het zelfde als voor Lie to me, lekkere intro, goede coupletten en een catchy refrein. ook dit is één van mijn favorieten.
Not Alone. de tekst is niet wereldschokkend, maar door een sterke uitvoering, en mooie zang weet dit nummer mijn toch te raken.
vervolg nummer Watch you crawl, doet in het begin wat denken aan Breaking benjamin, is niet erg. als je bekijkt dat beide bands veel samenwerking hebben gedaan. De rest van het nummer is weer lekker typisch RED. lekker lang refrein en lekkere breakdown.
The Outside, is, een stevig rock nummer, niet meer in niet minder. goede tekst, maar muzikaal valt hij een beetje buiten boord in vergelijking tot de andere nummers. des al niet te min een heerlijke track.
Who We Are, goede tekst, lekkere muziek en een goede stem zijn de ingrediënten die dit nummer ook één van mijn favoriete van deze CD maken.
Best IsYet to Come, derde ballad, en deze vind ik al een stuk mooier dan voorgaande twee. mooie tekst, met als mooiste zin van de CD: "and I know you are the reason, I still believe the best is yet to come" heerlijk.
Hymn for the Missing, laatste nummer, en tevens een ballad. ditmaal. een acoustische. het nummer valt onder de klasse van Pieces en Nothing and Everything. en is erg mooi gedaan. de achtergrond muziek, de vrouwelijke stem op het einde, en de emotionele stem van zanger Michael Barns zorgt ervoor dat dit nummer me keer op keer kippenvel geeft.

Ik kan dus niks anders zeggen dat ik heel tevreden ben met deze CD. RED heeft me vanaf End Of Silence nog niet teleurgesteld. en ik ben er van overtuigd dat ze dat niet zullen doen.
een 4.5

avatar van Djurdjen
Dit album is echt goed! Hoe meer ik luister naar het album hoe meer ik het ga waarderen!
De lyrics beschrijven sommige situaties zo goed!
Dit vind ik zeker een van de beste albums van 2011 tot nu toe!
Het album verdiend naar mijn mening ook echt veel meer aandacht!
4.5!

avatar van Humphrey
Hoe kan het nou dat juist deze plaat zulke lage beoordelingen krijgt? RED presenteert zich hier op z'n sterkst. Toffe songwriting met ijzersterke riffs die werkelijk uit je speakers knallen (denk aan Feed the Machine en Watch You Crawl)! De ballads zijn ook op deze plaat prachtig uitgevoerd. Gecombineerd met de werkelijk emotionele stem van Barnes, zijn deze nummers absoluut geen straf om naar te luisteren. Één van de weinige bands die zulke nummers uitstekend kan uitvoeren. Voor de rest een goede variateit aan nummers. Het enige waar ik voor vrees is de houdbaarheid van de CD, maar dat valt nog te bezien. Tot nu toe dan nog een 4.5*, de rest is nog onder voorbehoud.

avatar van Illmaticly Ill
Gezien de reacties hier van jullie denk ik dat ik wel de moeite ga nemen om dit album eens te beluisteren. Ik weet niet zo veel van nouja zeg maar de rock van tegenwoordig of hoe je het ook noemt, maar ik luister(de) wel eens naar End of Silence. En ik vind het, op z'n tijd, echt vet om naar te luisteren. Ik luister eigenlijk bijna altijd naar Hip-Hop, maar een aantal nummers van Red vind ik toch best wel vet. Ik luisterde heel vaak tijdens het gamen naar Red, weet niet waarom maar het gaf me gewoon een boost of zo . Nee maar even serieus, soms gaf het me zelfs kippenvel als ik de koptelefoon op had, dus dat zegt wel iets. Als ik het goed heb was dat bij het nummer 'Hide'. En het is tenslotte ook eens wat anders, want altijd de zelfde muzieksoort vind ik ook niet chill eerlijk gezegd. Maar goed dan ga ik dit album eens goed beluisteren van de week, ben best wel benieuwd. Over een paar dagen kom ik dus weer even terug hier. Ciao!!

ElsenaarMetal
goede keus!
Het nieuwe album (deze) zit vol met beukers, afgewisseld met mooie ballads!
zeker een aanrader.

Ja: hier zit een grote RED fan!

Benjamindaxx
De Derde van Amerikaanse Rockgroep RED. en het is eentje van hoog niveau!

De combinatie van harde rocknummers als Feed the Machine (een van mijn favorieten), en emotioneel geladen ballads als Hymn For The Missing. Deze CD heeft het allemaal. Stuk voor stuk top nummers die me elk op hun eigen manier weet te raken. Zeker een van mijn favoriete CD's die ik op heden in mijn collectie heb!

4.5

avatar van Beukertje
Minimaal net zo goed als het debuutalbum, wellicht nog wat beter. Hier staat echt geen enkel zwak nummer op.
Topalbum!