Long Distance Calling - Long Distance Calling (2011)

Duitsland
Rock / Metal
Label: Napalm

1. Into the Black Wide Open (8:32)
  2. The Figrin D'an Boogie (6:08)
  3. Invisible Giants (7:10)
  4. Timebends (8:12)
  5. Arecibo (Long Distance Calling) (5:53)
  6. Middleville (8:30)

met John Bush

7. Beyond the Void (11:40)
leander?
Heb je hem al beluisterd, Metalhead? If not, waar baseer je het genre op? Als het echt zwaarder is geworden ben ik toch wel heel benieuwd

avatar van anathema88
ben ook wel best benieuwd, heb het album met t-shirt besteld

avatar van snarf349
YouTube - Long Distance Calling | Into The Black Wide Open (offical video)

Zwaarder misschien niet, maar wel meer groove.
Het hele album volgt de stijl zoals in de videoclip, dat zou wel eens kunnen gaan vervelen. Ikzelf zit er niet zo mee, luister deze muziek meestal in de shuffle stand op mijn mp3 speler.

"Middleville" is een erg goed rock nummer, zowaar met zang.

avatar van anathema88
heb het net eerste keer beluisterd, het album moet nog wat groeien denk ik, vind het wel anders dan het vorige.. ik heb het ook meer voor Jonas Renkse dan de zanger van anthrax

avatar van james_cameron
Iets minder dan de vorige twee albums. Het songmateriaal swingt wat meer, het is iets meer funky, met veel Tool-achtige loopjes. Ik mis echter de meeslepende, melancholische sfeer van de vorige platen. Het is allemaal wat minder donker, maar tegelijkertijd helaas ook minder memorabel. Opener Into The Black Wide Open is erg fraai, maar dat is dan ook direct de beste song.

avatar van Metalhead99
leander? schreef:

Ik heb hem hier liggen, maar nog niet beluisterd. Ik heb alleen nog nooit naar deze band geluisterd, dus ik vond het daarom ook moeilijk om er een genre bij de plaatsen, ik had beter metal/rock kunnen doen, omdat ik toch al twijfelde tussen die twee.

avatar van anathema88
Inderdaad, na enkele keren te beluisteren vind ik deze toch net iets minder... Maar nog steeds goed natuurlijk.

avatar van Rinus
Ik vind dit een erg goed album. Een waardig opvolger van Avoid the light. Door de bank heen zijn de songs behoorlijk heavy, met een groove erin.. Ik heb de Special Edition, en daarop een geheel live cioncert, opgenomen in Tilburg. En live zijn ze nog een tikje heavier.

avatar van Sound
Wow, ik ben echt weer zwaar onder de indruk. Hij is nog niet zo goed als Avoid the Light, maar voor mij is in ieder geval Into The Black Wide Open nu al een klassieker die ik nog jaren ga luisteren. Ik moet trouwens bij de laatste minuut van dat nummer een beetje denken aan de sfeer van Jeff Wayne's War of the Worlds (misschien ook wel door de intro trouwens). Benieuwd of meer mensen dat hebben.

avatar van anathema88
Ik moet op sommige momenten zelfs denken aan Pearl Jam met de groove elementen

avatar van Don Cappuccino
Een mooi album wat ik best vaak luister. Instrumentale muziek heeft heel vaak de neiging om te vervelen maar bij dit album is dat niet het geval. Het vervalt ook niet in technisch gepiel. De nummers zitten heel goed in elkaar en de bas klinkt heel erg goed en die doet wel een beetje aan Tool denken. Het is helemaal geen zwaar album, ik zet het vaak op om een beetje wakker te worden. 4 sterren.

avatar van battersea
sjonge sjonge wat een lekkere duitse gitaren, strak drumspel en niet vervelend instrumentaal. Doet me sterk denken aan Maserati.

avatar van tribaltyn
Super sterke post rock plaat. krachtige gitaar en niet bang het genre ietwat nieuws in te blazen

Middlevile verlaat de postrock en begint te flirten met de progressive (hard?) rock. dat is even wennen midden in het plaatje maar word uiterst succesvol uitgevoerd

dé post-rock plaat van het jaar?

avatar van notsub
Mij doet dit erg weinig. Het zit vol met zich eindeloos herhalende melodieën, die dan een soort van trance gevoel proberen te genereren. Soms lukt dat, maar na een nummer of twee is de verrassing er vanaf. Het robuuste geluid is vrij lomp met weinig ruimte voor vernuftigheden. Dat mis ik met name.

Zit ik net te denken dat lijkt John Bush wel, dan is hij het ook gewoon. Grappig.

shadowboxer
Project van drummer Janosch Rathmer waar wel zang in zit. Een 'bluesdriven, heavy and sometimes psychedelic rock' band om precies te zijn.

Zodiac - A Bit of Devil (2012)

avatar van Supersid
Wat een mooie hoes wel!

avatar van notsub
Deze heeft wel sterk een bepaalde mood nodig om tot zijn recht te komen, maar dan heb je wel degelijk een mooie CD.