Scritti Politti - Absolute (2011)

Alternatieve titel: The Best Of

Label: Virgin

1. Wood Beez (Pray Like Aretha Franklin) [7" Version] (3:37)
  2. Absolute (4:25)
  3. The Word Girl (Flesh and Blood) [Edit] (3:19)
  4. Perfect Way (4:03)
  5. Hypnotize [Short Version] (3:35)
  6. Oh Patti (Don't Feel Sorry for Loverboy) (4:23)
  7. Boom! There She Was [US Mix] (4:17)
  8. Umm (4:13)
  9. Tinseltown to the Boogiedown [Radio Edit] (4:04)

met Mos Def en Lee Majors

10. Die Alone (4:23)
  11. Brushed with Oil, Dusted with Powder (5:51)
  12. Skank Bloc Bologna (5:51)
  13. The "Sweetest Girl" (6:18)
  14. Asylums in Jerusalem (3:15)
  15. Jacques Derrida (5:01)
  16. She's a Woman [Little Way Different 7"] (3:28)
  17. A Day Late and a Dollar Short (3:14)
  18. A Place We Both Belong (3:10)
Naar mijn weten de eerste volwaardige verzamelaar van deze Britten.

avatar van Poeha
En die moet ik zeker in huis halen.
Heb nog geen enkel album van die gasten, maar ze hebben een stel prima songs gemaakt.

avatar van dynamo d
Behalve de goede nummers Wood Beez (Pray Like Aretha Franklin) en Absolute en ietsje minder The Word Girl en Hypnotize is de rest van deze verzamelaar behoorlijk matig. Geen wonder dus dat Scritti Politti verder nooit wat is geworden.

avatar van PEN15
Ik vrees dat mijn bovenbuurman het bij het juiste eind heeft. Het is nuatuurlijk ook niet minder dan toevallig dat een best-of compilatie hier de naam van hun beste song meegegeven wordt.

scritti politti heeft zulke aanstekelijke nummers als sweetest girl, oh patti en absolute, maar de rest van hun songs vond ik erg ondermaats, ondanks ik ze instrumentaal verdomd eighties goed vond klinken.

Van Songs to Remember vind ik alleen Sweetest Girl écht waanzinnig mooi, Van Cupid & Psyche 85 enkel en alleen Absolute, en bij Oh Patti heb ik het volgen van hun destijds laatste plaat niet eens meer geprobeerd...

avatar van pureshores
toch een erg fijne verzamelaar die ik al 3 dagen weer aan het luisteren ben.
Tot en met nummer 7 ligt het herkenningsgehalte en niveau hoog en dan kakt het een beetje in.
Tinseltown is een omwenteling naar hiphop achtige benadering maar op dit nummer komt het mij nogal geforceerd over. Ook een paar nummers waar de gitaar los mag met zompige beats erbij.
Achterin nog het hitje She's a woman uit 1991.
Persoonlijk vind ik Wood beez en The word girl leuker dan Absolute, te vaak gehoord die laatste

Wat is Oh Patti toch een fenomenaal nummer. De rest mag er ook zijn. Absolute misschien te vaak gehoord. The Word Girl heerlijk nummer.