Graduate - Acting My Age (1980)

Label: PRT

1. Acting My Age (3:49)
  2. Sick and Tired (3:40)
  3. Ever Met a Day (3:27)
  4. Dancing Nights (4:22)
  5. Shut Up (2:55)
  6. Elvis Should Play Ska (3:13)
  7. Watching Your World (3:26)
  8. Love That Is Bad (3:44)
  9. Julie Julie (3:17)
  10. Bad Dreams (4:29)
  11. Ambition * (4:16)
  12. I See Through You * (3:49)
  13. Premature Baby * (4:23)
  14. Christ Look upon Us * (6:14)
  15. Oh U Boys * (3:54)
  16. Only the Best * (5:13)
  17. Think of Me * (3:48)
  18. Happens So Fast * (3:34)
  19. No Second Troy (Alias Sam) * (4:51)
avatar van Dungeon
Prima album. Gewoon lekkere popliedjes beinvloed door bijvoorbeeld Bowie en the Beatles. Ook ska en punk invloeden zijn aanwezig. Hier en daar een orgeltje of een keyboard. En dan op eens weer een kerkkoor.Soms is het een beetje melig. Maar dat is ook wel leuk. Het album vooral nu met al die bonustracks is wel wat te lang om in 1 keer uit te luisteren. Daarvoor is het nu net weer niet boeiend genoeg.

Ik vind het ook interessant om te zien wat de heren Orzabel en Smith hierna gedaan hebben. Dat is natuurlijk nog veel mooier.

De opnames op YouTube laten meer een band zien met raakvlakken met The Jam en Joe Jackson.

avatar van E-Clect-Eddy
Aldus Discogs: New Wave, Pop Rock, Mod, Ska

Album zonder bonustracks beluisterd, die extra nummers zouden oorspronkelijk het vervolgalbum Ambitions moeten gaan vormen maar die is nooit officieel uitgebracht, aldus Graduate's Wiki-pagina.

Niets hieraan verraad dat het duo hierna hun meesterwerk zouden maken met Tears for Fears - The Hurting (1983). Complete muzikale gedaanteverwisseling.

Roland en Curt in hun pre Tears for Fears periode. Ik hoor vooral veel Roland, de bas van Curt doet me niks en hij is maar op één nummer duidelijk te horen in de achtergrondzang. De hand van Roland is duidelijk terug te horen in de teksten, maar ik mis de warmte die wel in het werk van TFT zit. Het wordt ook wat rebels gezongen en ook daarom kost het me moeite om hier na te luisteren. Het vloek als het ware met wat ik ken van later werk. De meeste nummers voelen als iets te lang, ondanks dat de meeste dat niet zijn.

Elvis Should Play Ska was een single, net als Ever Met a Day, Sick And Tired was geschreven door Curt, de rest door Roland.

De band werd opgericht door Roland en tweede gitarist John Baker, die ging later verder bij The Korgis. Drummer Andy Marsden zou nog op de originele TFT-single Suffer The Children hebben gespeeld.

Waardering: 3 / 3,5*