The Project Hate MCMXCIX - Bleeding the New Apocalypse (Cum Victriciis in Manibus Armis) (2011)

Zweden
Metal / Electronic
Label: Season of Mist

1. Iesus Nazarenus, Servus Mei (8:52)
  2. They Shall All Be Witnesses (12:00)
  3. A Revelation of Desecrated Heavens (9:07)
  4. Summoning Majestic War (12:26)
  5. The Serpent Crowning Ritual (10:23)
  6. Bring Forth Purgatory (13:04)
avatar van james_cameron
...en weer een sterk album van deze unieke (eenmans)band. Inmiddels begint dit project een indrukwekkend oeuvre op te bouwen, zonder missers. Ook dit album is kwalitatief weer eersteklas. De mengeling van death metal, vrouwelijke zang en sfeervolle techno boeit nog steeds zonder moeite. De songs zijn even imposant en meeslepend als altijd, ondanks de flinke lengte ervan, maar helaas stelt de produktie ditmaal een beetje teleur. Het klinkt allemaal net iets kaler en scheller dan zou moeten. Vooral de drumpartijen zijn aan de blikkerige kant. De epische songs verdienen de nodige bombast, maar op dit punt schiet de plaat iets tekort. Jammer, want verder is het een uitstekend album.

avatar van AOVV
Deze plaat duurt me wat te lang. Ik heb geen probleem met albums die boven het uur uitstijgen, maar dan is er wel de voorwaarde aan verbonden dat het blijft boeien. Dat doet deze plaat niet, al kan ik niet ontkennen dat het technisch allemaal van een hoog niveau is. De vrouwelijke zang ligt me ook niet echt, komt mijns inziens niet echt uit de verf hier. Voor de rest is het gewoon een sterke plaat, jammer van die minpuntjes.

3 sterren