The Pains of Being Pure at Heart - Belong (2011)

Label: Slumberland

1. Belong (4:21)
  2. Heaven’s Gonna Happen Now (3:54)
  3. Heart in Your Heartbreak (3:45)
  4. The Body (3:54)
  5. Anne with an E (4:08)
  6. Even in Dreams (4:24)
  7. My Terrible Friend (3:11)
  8. Girl of 1,000 Dreams (2:49)
  9. Too Tough (4:32)
  10. Strange (4:22)
avatar van AOVV
Ik vind de zang ook maar zo zo. Muzikaal is het allemaal degelijk, maar nooit echt geweldig, vind ik. Middelmatig plaatje, dat me niet meteen weet te bekoren.

2,5 sterren

avatar van Kuk
Kuk
Doet me erg denken aan The Radio Dept. met iets puntigere, soms haast punkerige muziek en gladdere zang. I Like.

Dikkop
Strange heeft wat weg van Vapour Trails van Ride.
Qua opbouw en noise. Alletwee heerlijke nummers!

avatar van Poeha
Ken de rest van het album nog niet, maar Even In Dreams wel en smaakt absoluut naar meer.

avatar van Cor
Cor
Aardig plaatje. Hier en daar een beetje eenvormig en dan zijn de songs niet onderscheidend genoeg.

avatar van Kuk
Kuk
The Pains schrijven prima liedjes en blijven tien nummers lang boeien door een combinatie van punkige pop met daaroverheen de zoete stem van zanger Kip Berman. Het titelnummer vind ik verreweg het smakelijkst, maar ook single Heart in Your Heartbreak mag er wezen. Of dit bandje ook écht potten gaat breken met hun vrij gestructureerde opbouw en weinig moeite tot innovatie vraag ik me af, maar Belong steekt gelukkig wel met kop en schouders boven de middenmoot uit.

avatar van IllumSphere
Een goed album, maar meer dan dat is het niet. Het klinkt goed, maar nooit heel goed. Er is altijd wel iets die er voor zorgt dat ik nummers nooit heel goed vind. Ik weet niet echt wat, maar toch is dat gevoel er. Ik geef het een drie en een half.

avatar van coldwarkids
Blijkbaar geef je er helemaal niks voor.

avatar van coldwarkids
Heart In Your Heartbreak blijft toch nog steeds een super lekker nummertje. Heerlijke ambiance.

avatar van johan de witt
Anne with an E ook heerlijk. Eerste helft van dit album is geweldig, even goed als het debuut.
Daarna werd het minder.

avatar van coldwarkids
Klopt, die ook! Al moet ik zeggen dat ik het al 10 jaar niet meer gehoord heb sinds het uit is gekomen. Klinkt nog steeds erg lekker zwoel!

avatar van jorro
(Eerder gepubliceerd op jorros-muziekkeuze.nl)

Shoegaze met niet al te gruizige gitaren, of anders gezegd shoegaze voor beginners. Of nog anders gezegd, aanstekelijke indierock met een snufje shoegaze. Het blijft een van mijn favoriete genres.

The Pains Of Being Pure At Heart is een band die in 2007 is opgericht en van New Yorkse afkomst is. In 2019 is de band gestopt na 5 albums te hebben gemaakt. Dit is hun tweede album’.

Het opent erg fraai met Belong. Een beetje een meezinger met een heerlijk refrein. Ook de drie daaropvolgende nummers bevallen me goed. Het tempo blijft in de muziek zitten.

In Anna With An E gaat het tempo helaas wat naar beneden. Het zwarte schaap op het album. Gelukkig wordt de draad weer opgepakt in Even In Dreams. Daarna blijft het lekker tot en met de afsluiter.

Het album heeft bij mij een paar luisterbeurten nodig gehad alvorens het kwartje viel. Het titelnummer, wat ik in eerste instantie niet zo lekker vond is nu mijn favoriet op dit album.

Hoewel de shoegaze op dit album wat steviger had gemogen toch een album dat een ruime voldoende krijgt.