Moby - Destroyed (2011)

Electronic / Pop
Label: Little Idiot

1. The Broken Places (4:09)
  2. Be the One (3:29)
  3. Sevastopol (4:20)
  4. The Low Hum (4:13)
  5. Rockets (4:47)
  6. The Day (4:37)
  7. Lie Down in Darkness (4:25)
  8. Victoria Lucas (5:54)
  9. After (5:29)
  10. Blue Moon (3:30)
  11. The Right Thing (4:25)
  12. Stella Maris (5:13)
  13. The Violent Bear It Away (6:50)
  14. Lacrimae (8:05)
  15. When You Are Old (2:18)
  16. The Poison Tree * (4:42)
  17. Sandpaper * (3:54)
  18. Breakdown * (3:46)
  19. Unter den Linden * (5:03)
  20. Fortitude * (5:22)
  21. Washing * (7:57)
  22. Sweet Dreams * (4:05)
  23. The Broken Places [Full Length Version] * (5:57)
  24. Lie Down in Darkness [Basement Studio Version] * (3:49)
  25. The Day [Orchestral Version] * (3:38)
  26. Slow * (7:21)
Ponty Mython
Ja, leuk, maar wat vind je van de plaat?

Er staan wel weer een paar aardige nummers op, maar Richard verliest zichzelf altijd toch weer veel te snel in wollige synths en standaard opbouw van zijn muzikale deuntjes, die bovendien ook vaak geen doel lijken te hebben. Af en toe een oude soul sample erdoorheen en het publiek slikt het wel. Nou, dus niet. Dit is beter dan zijn vorige poging 'Wait For Me', maar daar is alles ook wel mee gezegd.

avatar van BB King
het publiek slikt het wel...?
het lijkt me duidelijk dat Moby deze plaat niet voor de main stream heeft gemaakt.
hij doet hier duidelijk geen concessies aan zijn artistieke richting.

Ponty Mython
Oh, maar Moby heeft juist een heleboel concessies gedaan na zijn mega-hitalbum Play. Zeker nadat hij de plaat flinkt heeft uitgemolken (iets van tien singles/videoclips ofzo) en bijna elk nummer op een gegeven moment wel te horen was in een commercial, tv-show en film. Verder zeg ik nergens dat hij deze plaat voor mainstream publiek heeft gemaakt. Graag quoten waar ik dat laat blijken.

avatar van dreambrotherjb
Zoals gewoonlijk weer een album met vooral erg mooie - soms sterke , soms ontroerende - nummers. Een aantal songs die me wat minder zeggen, maar zeker ook weer een aantal pareltjes! Zo kennen we hem!

De man heeft ook nog heel wat zinnigs te zeggen over de muziekwereld vandaag:
YouTube - PressPausePlay - Moby Interview . Interessant interview.

TheArtfulDodger
dreambrotherjb schreef:
De man heeft ook nog heel wat zinnigs te zeggen over de muziekwereld vandaag:
YouTube - PressPausePlay - Moby Interview . Interessant interview.

Hij heeft gelijk wat betreft de vele haat op het internet. Ik ben niet heilig, ik doe daar zelf ook aan
mee. Het internet verkleint de afstand tussen mensen, het brengt ze dichter tot elkaar, maar
aan de andere kant is het eigenlijk gewoon één grote illusie, een valse manier van leven.

tuktak
Heerlijk, Moby kraakt eerst de huidige muzikanten, vervolgens hekelt hij de gehele muziekindustrie, daarna krijgen de muziekluisteraars er nog even van langs. Het is toch altijd wel gênant als oude artiesten die niet meer relevant zijn de schuld durven geven aan alles en iedereen behalve zichzelf. Hij heeft het over luie producers die met veel gear iets makkelijks in elkaar flansen omdat het toch wel verkoopt, hij bedoeld daar natuurlijk gewoon zichzelf mee. Er zijn genoeg zeer goede producers, tal van liefhebbende platenmaatschappijen en internet zit werkelijk vol met voordelen. Maar daarvoor moet je misschien interviews kijken van artiesten die wel succesvol zijn in 2013.

avatar van dreambrotherjb
tuktak schreef:

Minstens voor Moby-liefhebbers is Moby nogaltijd zeer relevant. En dat ook zijn nieuwe muziek nog hier en daar gebruikt wordt in reportages/reclame bewijst ook nog zijn relevantie aan 'die andere kant van de muziekwereld'.
Ik denk dat hij vooral doelt op de vele Biebers/Minaj/OD/en zovele meer.

Het lijkt me niet verstandig om van iemand te zeggen dat hij 'zomaar iets in elkaar flatst' als je niet weet hoeveel tijd hij erin heeft gestoken.
Moby heeft een eigen klein studio-kamertje bij z'n thuis, en hij is nog een van die weinigen die zoveel zélf doet. Aan zijn muziek hoor je gewoon dat daar tijd in gestoken werd, en niet zomaar snel snel een aantal nieuwe dingen voor die volgende 'hit' op de markt te brengen.

tuktak
Dat zegt Moby over zijn collega's als je het interview bekeken hebt. Daarnaast is hij totaal maar dan ook totaal niet een van de weinigen die alles zelf doet, hoe kom je überhaupt bij die aanname? Het is tegenwoordig juist helemaal de tijd van het zelf doen, zoals Moby zelf ook aangeeft in het interview.

avatar van Shelter
ik vind dat hij juist aan toont dat hij het niet meer in de vingers heeft met dit album, er staat nog wel wat leuks op maar het meer en deel is ronduit saai

avatar van Prime
Niets nieuws, maar ik vind het wel verdomd lekker.

Dezelfde krachtige vrouwen stemmen, zelfde melodieën en geluiden. Zo hoor ik Moby het liefst.