Moby - Destroyed (2011)

Electronic / Pop
Label: Little Idiot

1. The Broken Places (4:09)
  2. Be the One (3:29)
  3. Sevastopol (4:20)
  4. The Low Hum (4:13)
  5. Rockets (4:47)
  6. The Day (4:37)
  7. Lie Down in Darkness (4:25)
  8. Victoria Lucas (5:54)
  9. After (5:29)
  10. Blue Moon (3:30)
  11. The Right Thing (4:25)
  12. Stella Maris (5:13)
  13. The Violent Bear It Away (6:50)
  14. Lacrimae (8:05)
  15. When You Are Old (2:18)
  16. The Poison Tree * (4:42)
  17. Sandpaper * (3:54)
  18. Breakdown * (3:46)
  19. Unter den Linden * (5:03)
  20. Fortitude * (5:22)
  21. Washing * (7:57)
  22. Sweet Dreams * (4:05)
  23. The Broken Places [Full Length Version] * (5:57)
  24. Lie Down in Darkness [Basement Studio Version] * (3:49)
  25. The Day [Orchestral Version] * (3:38)
  26. Slow * (7:21)
avatar van Marsvin
Ben benieuwd. Op de facebook pagina van moby kun je een EP downloaden met: Be The One, Sevastopol en Victoria Lucas. Deze drie songs zijn super voor moby vind ik. Dus al een 3/15 voormij .

avatar van BB King
zeker een goede EP ! zeker ook benieuwd naar dit album !

avatar van Gajarigon
The Day is vrijgegeven hierzo.

Lekker nummer !

avatar van barrett
Voor de geïnteresseerde Mobyfans straks omstreeks middernacht wordt er een speciale uitzending gewijdt aan deze nieuwe plaat van Moby op Canvas.

avatar van Mctijn
barrett schreef:

Thnx, ik ga kijken

Het album is nu op de zojuist gelanceerde albumsite te luisteren: destroyed.moby.com. Leuke site overigens, je kunt er foto's van desolate plekken om 2AM uploaden. Moby heeft naar eigen zeggen het gevoel wat hij op dat soort momenten ervaart geprobeerd vast te leggen in dit album. Ik vind het na de eerste luisterbeurt zeer veelbelovend: dit zou wel eens zijn beste album na Play kunnen zijn. Zal de komende tijd blijken...

avatar van thelion
Nieuw werk van Moby is altijd welkom........ dus laat maar komen.

moby, altijd veel sterren!
as always heerlijke reismuziek, lekker album weer.

tuktak
iig een stuk beter dan last night en wait for me, maar dat kan ook al vrij snel. goed zal het wel nooit meer worden met moby.

avatar van FunkStarr
Alleen After vind ik goed klinken, de rest valt weer lichtelijk tegen. Inderdaad wel beter dan Last Night en Wait for Me, maar dat waren dan ook regelrechte missers. Ook nu wordt het niveau van Play nergens gehaald. De nummers zijn allemaal wat saai en traag. Ik had stiekem toch op wat meer techno gerekend van Moby, dat is toch uiteindelijk de muziek waarmee hij bekend is geworden.

TimZor
En Moby bewijst (gelukkig) weer dat als je een liefhebber bent je een nieuwe Moby cd altijd weer blindelings kan kopen. Ik hou zowiezo al van van veel afwisselende muziek, en ook bij Moby veranderd dat niet of ik nou bijvoorbeeld Destroyed, Hotel of Animal Right aan zet het blijven stuk voor stuk geweldige cds. Alleen is Last night een van de mindere maar ook die is evengoed een voldoende waard

avatar van peterd
Op Pitchfork wordt de CD ongenadig onderuit gehaald.

Zelf sluit ik me min of meer aan bij de recensie van Funk Starr.

Als het Moby's eerste CD zou zijn geweest zou je denken, aardige plaat, artiest met groeipotentieel. Nu zit je met een CD die zeker luisterbaar is maar die je laat zitten met een gevoel dat het meer van hetzelfde is met minder kwaliteit,

avatar van BB King
erg mooi subtiel album, erg filmisch, minder vocaal dan zijn voorganger.

dVTB
Ik heb zo'n beetje alle albums van Moby, ik koop ze trouw, ik bezoek zijn concerten... maar ik raak er toch op uitgekeken. Het vorige album 'Wait For Me' vond ik al niet denderend, maar dit nieuwe album kan ik niet anders noemen dan zwak.

Te vaak grijpt Moby terug op bepaalde akkoordenschemaatjes van 4 akkoorden, met een bepaald geluidje en een bepaald ritme. Hij herhaalt zichzelf, er gebeurt te weinig. Volgens mij brengt Moby gewoon te veel muziek uit en dat komt de kwaliteit niet ten goede. Dit is het zwakste album dat ik van hem ken.

Misschien moet hij eens een wat langere pauze tussen albums invoeren. Quality control is dringend welkom.

Dit album vind ik één van zijn betere. Lekker minimalistisch! Geeft hem 4 sterren

avatar van Gloom
Dat Moby tegenwoordig met een nieuw album zelf de rotatielijst niet haalt vind ik toch spijtig. Ik vind zijn cd's sinds Last Night eigenlijk de betere, terwijl de halve wereldbevolking het juist bergaf ziet ging met Moby sinds die plaat.

Deze plaat is ook weeral lekkere electronica voor een eenzame rit door de stad zoals Wait For me. Geen opgefokte beats maar doordachte harmoniën en ritmes met een uitstekende productie.

Kan er iemand mij nog een paar bands in deze gerne aanbevelen?

Gloom schreef:
Kan er iemand mij nog een paar bands in deze gerne aanbevelen?
Trent Reznor - The Social Network
Mark Snow - I Want to Believe
de albums van UNKLE wellicht.

avatar van hidalgo
ik vind het een slechte cd tis maar een mening heb hem geluistert
viel door de mand erg jammer hoop dat hij op tijd wakker
word

avatar van Castle
Op paar betere songs is het vooral veel herhaling van wat we al van Moby kennen. Jammer...

Ik vind het album na veel luisterbeurten echt wel heel erg fijn. Ben blij met de productie van Moby!

avatar van -SprayIt-
Ik snap er ook niets van. Ontzettend fijn album! Niet al te vernieuwend, maar het werkt toch?

dVTB
Ik stel mijn oordeel een half puntje naar boven bij. Ik heb een paar nummers los gehoord en die klinken wel aardig. Wat de opmerking van Gloom over 'doordachte harmonieën' betreft: ja, dat zal wel, maar Moby beroept zich te vaak op te voor de hand liggende akkoordenschema's. Erg origineel is het allemaal niet.

avatar van andnino
Ik vind dit een erg goed album. De sfeer is sowieso veel beter dan op Hotel, wat donkerder. De productie is ook wat zwaarder, wat maakt dat Destroyed mij eigenlijk beter bevalt dan bijvoorbeeld 18. Hier staan ook weer flink wat goede songs op, met als uitschieters Be The One, Sevastopol en The Violent Bear it Away, maar ook After is een typisch Moby-nummer, met een melodie die niet zomaar het ene oor in het andere uit gaat. Vind ik dan. Ik heb lang niet alle Moby-albums gehoord en misschien is dat maar goed ook. Ik kan nu in ieder geval erg genieten van deze plaat, wat vooral komt door de sfeer ervan. Ietsje donkerder dan het gemiddelde Moby album, en niet dat ietwat zeurderige toontje wat op zoveel Hotel-songs domineert.

avatar van RogerV
Moby is duidelijk geen schim meer van wat het ooit is geweest. Destroyed heem wel een paar heel sterke nummers en is sterk geproduceerd. Maar over het algeheel kan ik geen toegevoegde waarde meer in dit album vinden.

Het is een zoveelste Moby-album voor het yuppenpubliek dat hij met Play aanboorde. Meer een routineklus dan dat er nog bevlogenheid in zit.

Ik snap wel dat mensen zeggen, dat Moby een beetje op herhaling gaat. Ik kies daarom bewust de albums van Moby uit. En luister ze eerst een paar keer goed, door de cd's te huren bij de bibliotheek. Zo ook bij deze. Maar hier werd ik al heel snel geraakt, door veel goede tracks. Dus heb ik het album gevraagd aan Sinterklaas. En gekregen van die goede Sint. En ben er heel blij mee. Ik vind dit album stukken beter dan 'last night' en 'hotel'. Heerlijk om op te zetten bij een goed boek.

avatar van BB King
Moby is niet meer op zoek naar hits, maar naar sfeer.
Dat is het verschil met vroeger, een duidelijke keus denk ik.

avatar van Lars Muziek.
Ik zou heel graag een goeie mening willen horen, want als ik stukken hoor van deze cd lijkt mij sommige nummers erg depressief?
Heb ik dat verkeert, anders zou dit me eerste album van Moby worden.

avatar van andnino
Ik snap wel wat je bedoelt, al is 'melancholisch' misschien het betere woord. Dat sfeertje hangt over de hele cd ja, als het je bevalt is de plaat fantastisch, anders kun je er maar beter niet aan beginnen.

MusicMaster1988
blijft een geweldig artiest.