Samael - Lux Mundi (2011)

Zwitserland
Label: Nuclear Blast

1. Luxferre (3:49)
  2. Let My People Be! (3:49)
  3. Of War (3:41)
  4. Antigod (4:04)
  5. For a Thousand Years (3:13)
  6. The Shadow of the Sword (3:49)
  7. In the Deep (4:02)
  8. Mother Night (4:18)
  9. Pagan Trance (4:19)
  10. In Gold We Trust (3:29)
  11. Soul Invictus (4:18)
  12. The Truth Is Marching On (4:29)
avatar van james_cameron
Met de vorige plaat, Above, kon ik niet zoveel, maar die loeiharde black metal-schijf heeft in ieder geval een positief effect gehad op de band. Ook dit album klinkt zeer stevig en overweldigend, maar nu is de mengeling tussen electronica en black metal weer terug, zoals ik Samael het liefste hoor. Het resultaat is het beste Samael-album ooit, althans, wat mij betreft. Sterke songs, agressief uitgevoerd en massief geproduceerd. Er zijn weinig rustpuntjes en door het dichtgesmeerde geluid kun je het album gerust zien als een flinke uitputtingsslag, maar in ieder geval wel een gedenkwaardige.

avatar van Metalhead99
Ik kan me bij de mening van james_cameron aansluiten, inderdaad een lekker harde plaat van Samael.

avatar van Eddie
Voor het eerst sinds jaaaren weer eens nieuwe plaat van Samael geluisterd. Geheel geen verkeerde plaat, wat me het eerst opvalt is dat het een stuk rauwer klinkt dan de platen die ik ken van Samael. Dit lijkt een beteje terug te grijpen op platen als Ceremony of the opposites. Zo op het eerste gehoor een heel aardige plaat.